Online platform ‘The Pelvic Floor’ wil bekkenbodemtaboe doorbreken

Heel veel vrouwen hebben last van urineverlies tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling, en toch rust er nog steeds een taboe op het onderwerp. Bovendien is er online weinig juiste en toegankelijke informatie beschikbaar rond bekkenbodemproblemen. Problemen die zich op vele verschillende wijzen kunnen voordoen en vaak een negatieve invloed hebben op de levenskwaliteit van vele vrouwen. Het nieuwe platform The Pelvic Floor hoopt daar verandering in te brengen.

Initiatiefnemer is het onderzoeksteam van Women’s Pelvic Health Antwerp, een expertengroep die verbonden is aan Universiteit Antwerpen en zich specifiek op dit onderwerp focust. Op het platform van The Pelvic Floor kan je terecht voor eerlijke, betrouwbare en hapklare informatie rond diverse problematieken zoals: urineverlies, stoelgangproblemen, Pelvic Organ Prolapse (POP), vaginale flatulentie en seksuele problemen. Daarnaast verschijnen er ook blogs en getuigenissen van vrouwen. Om maar te zeggen: mama, je bent niet alleen.

Disclaimer: Onderzoekster Hedwig Neels van The Pelvic Floor is Minimi-experte voor alles wat met onze bekkenbodem te maken heeft.

Lees ook:
Waarom is de bekkenbodem zo belangrijk?
Oefeningen om de bekkenbodemspieren te trainen

Bronnen: 
www.uantwerpen.be
www.thepelvicfloor.be

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Online platform ‘The Pelvic Floor’ wil bekkenbodemtaboe doorbreken
Sluiten