Mama & papa 24 May 2019 Paulien

7 niet-materialistische cadeaus die elke nieuwe moeder écht nodig heeft

Je hebt rompertje nummer honderd nog niet uitgepakt of je krijgt de volgende alweer in je handen geduwd. De meeste kraamcadeaus kunnen heel nuttig zijn – of gewoon heel mooi – maar als nieuwbakken moeder heb je zelf ook het één en ander nodig. 

Met de komst van babyshowers word je als moeder al overladen met cadeaus nog voor je baby er zelfs is. Dat is heel erg attent, maar hoeveel knuffels en sokjes heeft een baby nu echt nodig? Deze 7 niet-materialistische cadeaus zijn niet alleen super origineel, ze zijn ook nog eens enorm nuttig.

Schoonmaakservice

Je kunt jezelf als tijdelijke schoonmaakhulp aanbieden voor de moeder, maar als je geen groene-zeep-vingers hebt, kun je ook een schoonmaakservice inschakelen. Schoonmaken is namelijk wel het laatste waar je aan denkt als je moet bekomen van een bevalling. En het allerliefste wil je elke minuut tijdens je kraamtijd genieten van je baby. Dus, wat is een geschikter cadeau dan een schoonmaakhulp die elke week even de grootste klusjes oppakt? Schrijf het alvast op je lijstje!

Babymassage

Veel huid-op-huidcontact met de baby is heel erg goed, zeker vlak na de geboorte. Daarom is het handig om als moeder te weten hoe je jouw baby optimaal laat genieten van bijvoorbeeld een badje of wanneer je die mollige beentjes insmeert met fijne lotion.

Een babymassage is iets dat de laatste jaren veel in opkomst is. Tijdens deze workshop leer je met handige bewegingen jouw baby te ontspannen. Geef of vraag een babymassage als cadeau! Het is een eenmalige ervaring waar je nog weken, nee, zelfs maanden wat aan hebt.

niet-materialistische cadeaus

New born fotoshoot

Hoewel je telefoon waarschijnlijk uitpuilt van de duizenden foto’s die je elke minuut maakt van je baby, is een échte fotoshoot natuurlijk een hele mooie herinnering. En tastbaar ook, want zo’n prachtige fotoreeks vrolijkt de babykamer helemaal op als je ze inlijst in mooie frames. Een leuke dag met jouw kleintje, vastgelegd door een paar deskundige ogen die geen enkel moment missen. Perfect toch?

Kookservice

Net zoals bij schoonmaken, is het heel fijn om als nieuwe moeder even niet te hoeven denken aan eten. Daar heb je na een dag vol luiers verschonen, voeden en babyspuug uit kleding wassen geen tijd voor. Of in ieder geval niet echt zin in. Als je niet graag in de weer bent met een bezem, bied dan aan om voor je zwangere of net bevallen vriendin of zus te koken.

Spreek een vaste dag af waarop je een maaltijd langs komt brengen of regel met elkaar dat je even een klein uurtje in huis komt koken, de afwas doet en daarna weer weggaat zodat het gezin in alle rust gezamenlijk kan eten. De key hierbij is wel dat je echt alleen komt om te koken, niet om gezellig bij te praten, om de nieuwe ouders ook zoveel mogelijk rust en ruimte te geven. Voor een praatje kom je beter gewoon een andere keer op bezoek.

niet-materialistische cadeaus

Robotstofzuiger

Oké, toch wel iets van een materialistisch cadeautje in de lijst, maar dan wel eentje waar je elke dag plezier van hebt. Een robotstofzuiger is niet alleen een fantastisch hebbeding, je hebt er ook echt wat aan. Tijd voor stofzuigen heb je immers niet altijd en met een baby in huis krijg je ineens dubbel zoveel troep.

Je stelt de robotstofzuiger in op jouw wensen en hij doet de rest voor je. Je hoeft er niets mee te doen, behalve hem af en toe leeg maken. Robotstofzuigers kunnen wat aan de prijzige kant zijn, maar als je met een groep vrienden of kennissen wat geld samenlegt, moet het geen probleem zijn.

Manicure of pedicure

Mooie nagels lijken een overbodige luxe, maar als moeder slijt je de eerste weken zoveel tijd in huis met de baby, dat een verwenmomentje voor jezelf enorm welkom is. Plus, je houdt een leuk extraatje over aan een manicure en pedicure: mooie nagels. Van een fijne gellak kan wel twee weken genieten en je hoeft er dus daarna ook niet meer aan te denken.

Als je dit cadeau wil geven kun je voorstellen om samen te gaan en er een middagje samen van te maken, maar je kunt ook gelijk voorstellen dat jij even op de baby past terwijl zij een paar uurtjes weg gaat.

niet-materialistische cadeaus

Maaltijdbox service

Lang leve het jaar 2019 waarin boodschappenservices en maaltijdboxes makkelijk beschikbaar zijn. Perfect dus als je wel graag kookt, maar met je huilbaby geen vijf minuten buiten kan komen. Je kunt aanbieden om voor de eerste maand of twee maanden deze box te betalen. Of je regelt met een groep vrienden dat iedereen elke maand een box betaalt. Zo kun je de kosten samen delen.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
7 niet-materialistische cadeaus die elke nieuwe moeder écht nodig heeft
Sluiten