Zwangerschap 11 May 2019 Paulien

Waarom je Moederdag ook zou moeten vieren als je zwanger bent

Ook al ben je officieel misschien nog geen moeder, als je je kindje al een tijdje in je buik meedraagt, voel je je zo wel. Dus natuurlijk moet je Moederdag vieren wanneer je zwanger bent. Het leven zal binnenkort vooral draaien rond de baby, dus deze ene dag mag jij in het middelpunt staan.

Moeder, dat ben je al

Je baby zit feitelijk gezien nog in je buik, maar eigenlijk ben je al moeder. Je voelt een band met je kleintje, je hebt hem of haar al kunnen zien op de echo en je hebt er waarschijnlijk al uren tegen gepraat. Tel daar de talloze schopjes bij op en de hoeveelheid babyspulletjes die je wellicht al hebt ingeslagen en je kan er niet omheen: je bent al moeder. Je moet alleen nog wachten tot de baby er is.

Moederdag vieren wanneer je zwanger bent

Zwanger zijn is niet altijd makkelijk. De hoeveelheid zwangerschapskwaaltjes, van ochtendmisselijkheid tot dikke enkels, zijn niet mis. Dus op Moederdag verdien jij het om in de bloemetjes gezet te worden. En ja, dat mag letterlijk genomen worden.

Je partner verwent je graag

Als je zelf al overtuigd bent dat je Moederdag graag wil vieren, laat het dan ook even weten aan je lief. Zeker als hij of zij je graag verwent gedurende de zwangerschap. Een paar subtiele hints hier en daar, en je partner weet precies hoe hij of zij jou in de watten kan leggen. En al die leuke dingen kan je gezellig samen doen. Samen ontbijt op bed eten of iets leuks doen om deze dag te vieren, bijvoorbeeld.

Moederdag zwanger

Familiefeest

Waarschijnlijk heeft iedereen in de familie ontzettend zin in de komst van de baby. Jouw moeder en/of oma staan waarschijnlijk te trappelen. Dus vier samen met deze topmama’s jou eerste moederdag. Organiseer een high tea of ga ergens samen een hapje eten.

Feestje voor jezelf

Je bent al maanden ontzettend gezond bezig en zorgt elke dag voor jou en je kindje. Dan is een feestje op zijn tijd een prima uitlaatklep. Moederdag is geen beter moment om flink uit te pakken. Een feestje helpt je ook om even niet aan de bevalling of de laatste loodjes te denken.

Last-minute herinneringen

Je kan Moederdag ook perfect gebruiken om nog wat last-minute herinneringen vast te leggen. Ga naar een leuke locatie met je partner of familieleden en hou een heuse fotoshoot. Waarvan jij het middelpunt bent, uiteraard.

Moederdag zwanger

Kleine geluksmomentjes

Wil je Moederdag niet groots vieren? Een kaartje of een extra dikke knuffel van je lief is ook al mooi op deze dag. Het zijn immers de kleine gebaren waardoor jij je belangrijk en geliefd voelt. Of het nu Moederdag is of niet.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Waarom je Moederdag ook zou moeten vieren als je zwanger bent
Sluiten