Mini-meals: hartige muffins

Met deze hartige muffins maak je van een ‘saai bord’ een feestmaaltijd. Je kan ze bovendien ook invriezen. Stop een bevroren muffin in de brooddoos van je kind en hij zal ontdooid zijn tijdens de lunch.

Ingrediënten

  • 8 blaadjes munt, gehakt
  • 150 gram diepvries erwtjes (ontdooien is niet nodig)
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ koffielepel knoflookpoeder
  • ½ koffielepel uipoeder
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Als deze muffins in de smaak vallen kan je variëren à volonté. Vervang de erwtjes door broccoli of spinazie bijvoorbeeld, of voeg tomaatjes toe.

Hartige muffins met ham en erwtjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng meel, kaas, kruiden, peper en zout goed door elkaar in een kom. Roer het ei en de melk erdoor tot je een beslag krijgt. Schep de stukjes ham en de erwtjes door het beslag.

Vet met een kwastje of vel keukenpapier de muffinvormpjes licht in met olijfolie. Schep de vormpjes voor 2/3 vol en plaats voor 25 tot 30 minuten in de oven tot de muffins bruin kleuren en gaar zijn.

Lees ook:
Wat als je kind niets lust (behalve appelmoes)?
De ochtendrush vermijden? Dat doe je zo
Tips en inspiratie voor de brooddoos van je peuter of kleuter
Wat kan je doen als je kind weigert te eten?
Snelle, gezonde Mogen baby’s en jonge kinderen (pinda)noten eten?
Gezonde hap: enchiladas met kip in tomatensaus

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Mini-meals: hartige muffins
Sluiten