COLUMN. Mijn leven als mama tijdens de lockdown

Het lijkt wel alsof ik steeds beter word in een “quarantaine-leven”. Ik ben in elk geval nog niet gek worden. Of misschien heb ik het gewoon nog niet beseft…

Amélie heeft twee zonen van 2 en 5 jaar oud. In dit blogbericht vertelt ze openhartig hoe zij de lockdown beleeft.

Het effect van sociale media

De eerste weken spendeerde ik heel wat tijd op socialemediakanalen en zag zo heel wat populaire Instagrammoeders heuse activiteiten doen met hun kinderen: kleuren, knutselen, brood bakken, voetballen, naaien, noem maar op. Al die activiteiten leveren natuurlijke mooie kinderfoto’s op. En hoewel zo’n foto niet altijd een realistische weergave is van de werkelijkheid, voelde ik me toch ineens gefaald als moeder.

Sommige moeders posten om 22u30 de voorbereiding van hun activiteiten die ze de volgende dag met hun kinderen willen doen op een Facebookgroep voor moeders. Terwijl ik op hetzelfde uur met moeite mijn ogen kan openhouden, Netflix kijk met een glas rode wijn in de ene hand en een Mars-ijsje in de andere.

Op nog een andere Facebookgroep zie ik hoe moeders hun hoofd breken over hoe ze de leerachterstand bij hun kinderen zoveel mogelijk kunnen beperken nu ze niet naar school mogen gaan. Ik dacht toen aan een artikel dat ik laatst las. Daarin stond: laat kinderen zich vervelen, het is goed voor ze. Opeens voelde ik me stukken beter.

Humor voor ouders

Gelukkig kwam ik ook deze Facebookgroep: Humour for Parents in Confinement tegen, een echte verademing. Die stelde me gerust: we zijn allemaal (bijna) alcoholische ouders die hun kinderen meerdere keren per dag achter het behang willen plakken.

Het aantal grappige memes of video’s over ouders tijdens de lockdown kan ik al niet meer bijhouden. Ik toon ze aan mijn partner en stuur ze door naar mijn vriendinnen. We kunnen er hartelijk om lachen, en het doet ons beseffen dat we niet de enigen zijn die het moeilijk hebben momenteel. Laat de kinderen dus gerust een volledige dag in hun pyjama zitten, kleed ze pas aan om 17u30, organiseer nog een late night gymnastiekles in je living en werk die kinderpuzzel pas af om 21u30… We overleven het wel. Het zijn gekke tijden, het geeft echt niet als je zelf ook een beetje doordraait.

Lees ook:
Hoe beleef je je kraamtijd ten tijde van het coronavirus? Mama Nathalie vertelt.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
COLUMN. Mijn leven als mama tijdens de lockdown
Sluiten