Mama & papa 2 Jun 2019 Paulien

5 manieren om je microgolf te reinigen zonder schadelijke producten

Een microgolf is een nagenoeg onmisbaar toestel in elke keuken. Je zou denken dat het schoonmaken van dat ding dus makkelijker kan? Wel, je gebeden zijn verhoord. Probeer deze vijf manieren eens om je microgolf te reinigen.

1. Stomen

Neem een grote kom die geschikt is voor de microgolf. Vul die kom met zuiver water, doe er een scheut citroensap bij, en laat hem een paar minuten opwarmen in de microgolfoven. Herhaal dat een paar keer en zorg ervoor dat er voldoende water in de kom blijft want het vocht zal beetje bij beetje verdampen.

Het is niet de bedoeling dat je de kom met water en citroen in één trek onafgebroken gedurende een half uur laat warmen, je moet het in verschillende keren doen. De stoom die zich vormt, zal de voedselresten en het vet in de microgolfoven losweken. Die kan je gewoon met een propere vaat- of keukenhanddoek verwijderen. Lekker makkelijk?

2. Citroen

Doorprik de schil van een halve citroen met een vork en laat hem 30 seconden warmen in de microgolfoven op een gematigde temperatuur. De citroen zal een heerlijk aroma verspreiden maar ook een olie vrijgeven die het verwijderen van de vetresten vergemakkelijkt.

3. Theetje zetten

Deze truc werkt voornamelijk om vieze geurtjes te verdrijven uit je microgolf. Zet twee kopjes thee en laat ze gedurende een paar minuten koken in de microgolf. Ideaal als er juist een potje babyvoeding ontploft is.

4. Natriumbicarbonaat

Met natriumbicarbonaat kan je je microgolf zeer grondig reinigen, de roosters of de wanden bijvoorbeeld. Meng drie dosissen natriumbicarbonaat met één dosis water tot een pasta. Smeer deze pasta op de wanden of de roosters, laat hem even intrekken en wrijf grondig op de hardnekkigste vlekken. Om de oven daarna nog te ontgeuren zet je er een glas water met enkele druppels vanille, een kaneelstokje of een paar blaadjes tijm of basilicum in en je laat dat een paar keer opwarmen.

5. Azijn

De glazen deur of het glas op de bodem reinig je het beste met een vaatdoek die je drenkt in water met een stevige scheut azijn.

Lees ook: 9 manieren om meer vochtige lucht in huis te krijgen

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
5 manieren om je microgolf te reinigen zonder schadelijke producten
Sluiten