Dit zijn de meest gekozen voornamen van 2019

Het Belgische statistiekbureau Statbel maakte zopas bekend welke voornamen in 2019 het vaakst gekozen werden.

Spoiler alert: Emma, die 16 jaar lang bovenaan de lijst van meest gekozen meisjesnamen mocht prijken, heeft een stapje opzij moeten zetten. Bij de jongens is Arthur voor het tweede jaar op rij de populairste voornaam.

De meest gekozen voornamen voor jongens in 2019

Vorig jaar nam Arthur de plaats in van Liam als meest favoriete voornaam van 2017. Het ziet ernaar uit dat hij die positie nog even mag aanhouden, want ook in 2019 was Arthur de populairste voornaam bij de jongens. Liam zakte af naar de tweede plaats (575 jongens kregen deze naam) en Louis staat op nummer drie (549 keer gekozen). De rest van het lijstje blijft hetzelfde als het jaar voordien, zonder nieuwkomers.

De meest gekozen voornamen voor meisjes in 2019

Bij de meisjes zien we wel verandering. Daar moet Emma (563 keer gekozen in 2019) voor de eerste keer in 16 jaar haar plaats aan de top afstaan. Olivia werd maar liefst 651 keer gekozen en wordt daarmee de meest favoriete meisjesnaam van 2019. Mila, Louise en Alice vullen de rest van de top 5 aan, zoals ze ook al deden in 2018 en 2017. Marie en Sofie verdwenen uit de top 10 en werden vervangen door Lucie en Anna.

Ga jij het liever zoeken aan het andere uiteinde van de lijst, dan kan je zoontje misschien Zinedine, Rares, Priam, Olaf, Jazz of Django noemen, en je dochter Athéna, Divine, Miracle, Jolie, Lovely of Mélodie. Elk van deze namen werden in 2019 slechts één keer gekozen.

De volledige lijst vind je hier.

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest gekozen voornamen van 2019
Sluiten