Zwangerschap 11 Jun 2019 Paulien

Medicatie tijdens de zwangerschap: wat mag en wat mag niet?

Tijdens je negen maanden zwangerschap kan je last krijgen van allerlei zwangerschapskwaaltjes, maar je kan natuurlijk ook gewoon ziek worden. Maar welke medicatie mag je innemen tijdens de zwangerschap? Deze website weet het allemaal.

Een verkoudheid of barstende hoofdpijn zijn niet leuk wanneer je buik vol baby zit of als je last hebt van ochtendmisselijkheid. Maar wat mag je dan innemen? Je raadpleegt natuurlijk altijd het beste je arts. Maar soms raak je daar niet zo makkelijk of denk je dat de bijsluiter wel duidelijkheid zal bieden. NOT!

Daarom heeft het Nederlandse bijwerkingencentrum Lareb een vernieuwde digitale kennisbank gelanceerd met informatie over geneesmiddelengebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Die je trouwens ook heel makkelijk kan doorzoeken.

Medicatie tijdens de zwangerschap

Op de website van Lareb kan je ofwel de merknaam van de medicatie ingeven of de werkende stof. Dan vink je aan of je informatie wil over de risico’s van het geneesmiddelgebruik tijdens de zwangerschap of de borstvoeding. En zoeken maar!

Dan krijg je titels van pagina’s die je verder kunnen helpen. Als je die openklikt krijg je een overzichtelijke uitleg over het geneesmiddel en of het veilig is voor jou en je baby. Heel handig: de databank geeft je ook andere mogelijkheden die je symptomen kunnen bestrijden en wel veilig zijn.

Zo weet jij altijd wat je wel en niet mag innemen!

Lees ook: Wat je kan eten als je last hebt van zwangerschapsmisselijkheid

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Medicatie tijdens de zwangerschap: wat mag en wat mag niet?
Sluiten