Peuter 29 Oct 2020 Sofie Van Rossom

“Mama, er zit een mevrouw in mijn kamer” en andere creepy dingen die kinderen uitkramen

“Spoken bestaan niet”, zeggen we met een geruststellende blik als de kindjes weer eens bang zijn, maar toegegeven, sommige verhalen jagen ook de felste mama’s en stoerste papa’s de stuipen op het lijf.

Coralie: “Op een dag zei mijn 4-jarige zoon tegen zijn 3-jarige broer: “Nee, we kunnen niet in de keuken spelen, er is daar iemand.” Toen ik vroeg over wie hij het had, antwoordde hij zonder verpinken: “Een man met een baret op.” Ik heb nooit meer op dezelfde manier naar mijn keuken gekeken!”

Axelle: “Ik liep samen met mijn zoon van bijna drie de trap af, toen hij halfweg stopte. “Oh, hallo, kleine meid”, zei hij terwijl hij een aaibeweging maakte met zijn hand. Nadien wandelde hij rustig verder.”

Sophie: “Toen mijn zoon drie jaar oud was, zei hij af en toe tegen ons: “Er is daar een mevrouw.” “Oh ja? Waar?”, antwoordde ik. Hij wees naar zijn bed, maar ik zag niemand. “Ik zie ze niet hoor, hoe ziet ze eruit?” “Ze heeft geen hoofd”, klonk het. We zijn intussen verhuisd (lacht).”

Fiona: “Toen mijn oudste zoon klein was, vertelde hij me dat hij een man met een strohoed in zijn kamer zag. Ons huis is een oude boerderij, maar no way dat hij dat toen wist.”

Emilie: “Mijn zoon (3) vertelt soms over een klein meisje of een jongen die hij ziet. Niets ergs, denk ik dan, maar onlangs zei hij: “De dode soldaat met de grote hoed heeft mijn stickers gestolen. Hij is gemeen!” We hebben nog nooit een film of boek gezien met militairen, of historische foto’s of zo. Geen idee waar hij dat vandaan haalt.”

Hasnae: “De laatste dagen gaat mijn vierjarige dochter niet graag alleen naar de badkamer om te plassen. Ze zegt dat ze er kinderen ziet die spelen…”

Justine: “Al enkele weken vertelt mijn 3-jarige zoon voor het slapen gaan over ‘de oma achter het raam’. We wonen in een appartement, dus er kan onmogelijk iemand staan, maar ik voel me toch altijd wat onwennig als ik de gordijnen toetrek.”

Caroline: “Vorig jaar op Allerheiligen ging ik met mijn dochter (in de buggy) bloemetjes zetten op het graf van mijn moeder. Op een gegeven moment zwaaide ze naar iemand, maar ik zag geen mensen staan. Ik vroeg haar wie ze zag, maar aangezien ze nog maar 2,5 jaar oud was, kwam er geen zinnig antwoord uit. Ik ben toen toch snel uit het kerkhof vertrokken.”

Alexandra: “Mijn dochter was 3 jaar oud toen ze plots met haar vinger naar de leegte naast mij wees en vroeg: “Wie is dat, mama?” “Waar?”, zei ik. “Daar mama, die mevrouw achter je.” Ze wist niet dat het exact drie jaar geleden was dat mijn mama gestorven was. Daar kreeg ik toch een koude rilling van.”

Lees ook:
Wat als je kindje bang is in z’n kamer? Slaapcoach Nathalie geeft raad
Zo kan je schermtijd gebruiken om de taalontwikkeling bij je kindje te stimuleren
Momlife samengevat in 8 herkenbare tekeningen

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
“Mama, er zit een mevrouw in mijn kamer” en andere creepy dingen die kinderen uitkramen
Sluiten