Baby 11 Aug 2019 Paulien

9 toffe kamerplanten om de babykamer op te leuken

Waar planten in huis in vrijwel élke kamer steeds populairder worden (onze woonkamer, slaapkamer, keuken en zelfs toilet staan er vol mee), missen we vaak nog planten in de babykamer of kinderkamer. Zonde, want ze zien er toch zo leuk uit!

Pas wél op met giftige kamerplanten, want deze wil je natuurlijk niet in de buurt van je kleintje hebben. Populaire kamerplanten als de monstera, dieffenbachia en alocasia-soorten kan je bijvoorbeeld beter in de winkel laten staan.

Planten voor de babykamer en kinderkamer

Wij hebben een lijstje met 9 kamerplanten voor de babykamer of kinderkamer geselecteerd die 100% safe zijn. Maar zet ze toch liever buiten het bereik van je kleintje.

1. Scindapsus Pictus

Deze makkelijke kamerplant groeit snel en is gemakkelijk in de verzorging. Geef de scindapsus eens per week een scheutje water en hij zal groeien als kool.

2. Fittonia

De fittonia is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren. Deze plant staat beter bekend als het mozaïekplantje en bevat geen giftige sappen of stoffen, wat ‘m helemaal veilig maakt voor kinderen én huisdieren.

3. Pannenkoekplant

De pannenkoekplant is ongelofelijk populair en staat mooi in zowat elk interieur. Heb je er weer eentje gekregen van je bezoek? Zet ‘em dan eens in de kinderkamer.

luchtzuiverende kamerplant

4. Bananenplant

Als je een zonnige kinderkamer hebt, dan is een tropische bananenplant een leuke plant om in huis te halen. Deze kamerplant wil wel regelmatig een slokje water.

5. Ananasplant

De ananasplant staat ook wel bekend als de anti-snurkplant, maar in de tuinwereld kennen we de ananasplant als bromelia ananas. Nu we erbij nadenken, misschien moeten wij er ook eentje op ons nachtkastje zetten?

luchtzuiverende kamerplant

6. Cactus

Zelf worden we altijd erg vrolijk van cactussen in de kinderkamer. Cactussen geven elke babykamer een stoere look. Zet cactussen wel op een plek waar jouw kindje er zelf niet bij kan. Ga bijvoorbeeld voor een paar kleine cactussen op een plank of steek ze in kleine glazen doosjes.

7. Aloë vera

Deze superplant staat niet alleen mooi in de kinderkamer, maar heeft ook nog een medicinale werking.

8. Sanseveria

Deze kamerplant doet het goed op de donkerste kinderkamer. De sanseveria heeft weinig aandacht nodig, en de grond mag tussen de gietbeurten door helemaal uitdrogen. Perfect dus voor mama’s en papa’s zonder groene vingers.

luchtzuiverende kamerplant

9. Maranta

De maranta is misschien wel onze favoriete kamerplant van het moment. Met roze nerven is deze plant sowieso een eyecatcher in de kinderkamer. En het beste nieuws: de plant is volledig veilig.

Lees ook: 9 alternatieve manieren om meer vochtige lucht in huis te krijgen

Bron: Roomed

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
9 toffe kamerplanten om de babykamer op te leuken
Sluiten