Lijstje: baby apps (waar vooral mama blij van wordt)

Met twee ga je het ziekenhuis binnen, het ene koppel al wat meer gehaast dan het andere, en met drie wandel je enkele dagen later weer buiten. What a difference a day makes. Aan de pers- euh, kersverse ouders dan om thuis hun draai te vinden. Uiteraard met de ondersteuning van vroedvrouwen, familie, vrienden en voor wie wil: een heleboel apps.

Babyfoto app: Babystory, Baby Pics & Totsie

Je smartphone bulkt van de babyfoto’s? Da’s perfect normaal. Je mini-jij is zodanig schattig dat je elke seconde wil vereeuwigen op beeld. Dankzij babyfoto apps kan je die foto’s nadien makkelijk bewerken, denk maar aan tekst in leuke lettertypes, tekeningetjes en filters. Supermakkelijk en keiplezant. Verslavend, dat ook.

Borstvoeding app: Baby Breastfeeding Tracker

Om optimale ‘milk flow’ op te bouwen, raden experts aan om telkens van borst te wisselen. Na enige tijd voel je zelf welke borst staat te springen – letterlijk – maar in het begin is dat niet evident. Je kan proberen een haarelastiekje van arm te wisselen, als reminder voor jezelf, maar veel makkelijker is deze gratis app. Je kan er daarnaast ook aangeven hoe lang je baby dronk en checken of hij wel genoeg (stoelgang)luiers heeft. Bovendien is er een tool die zorgt dat je melkproductie op peil blijft, onder andere door aan te geven wanneer je al dan niet moet kolven.

Babyvoeding app: Gezond Groeien en Zeker Gezond

Heb je nauwelijks inspiratie om jezelf een kleurrijke maaltijd te bereiden? Als je baby 4 à 6 maanden oud is, komt er nog een extra gerechtje op tafel bij. Gelukkig zijn er enkele apps die receptjes delen, en je helpen onthouden welke groente vanaf wanneer mag. ‘Gezond Groeien’ is opgesteld door het Nederlandse Voedingscentrum, Zeker Gezond is een nieuw initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Babyslaap app: White Noise App & Relax Melodies

Wij worden gek als we langer dan een minuut naar geruis moeten luisteren, maar baby’s hebben niets liever. Het doet hen denken aan de tijd in de buik, toen mama’s hart klopte, de maag en darmen op volle toeren draaiden en bloed voorbij raasde. Je moet dus ook geen schrik hebben om je baby te wekken met het geluid van je stofzuiger. Ze vinden dat net rustgevend. Nu, de hele tijd stofzuigen mág uiteraard, maar misschien is een app die gelijkaardige geluiden afspeelt toch net iets leuker voor jou.

Babyfoon app: Babyfoon 3G, Mam Babyfoon en Baby Monitor

Een fancy babyfoon kost al snel veel geld. Deze apps houden even goed een oogje in het zeil en kosten maar enkele euro’s. Het enige wat je moet doen is de app installeren op twee smartphones, ze met elkaar koppelen en de rest spreekt voor zich.

Ontwikkelingsapp: Baby+, Ovia & Baby Connect

Uiteraard wordt je baby geregeld opgevolgd door een specialist, maar het is wel leuk om zelf ook bij te houden hoe hij of zij het stelt. In deze populaire apps noteer je onder andere de groei, het gewicht en drink- en eetroutines, maar krijg je ook geregeld een update over wat er precies in dat babyhoofdje omgaat en welke dingen de kleine avonturier dag na dag bijleert.

Lees ook:
De leukste workshops voor mama en baby
Eerste hulp bij huilende baby

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Lijstje: baby apps (waar vooral mama blij van wordt)
Sluiten