LEESTIP. ‘#nietaankindengezinverklappen’ van Hanne Luyten

Hanne Luyten schreef het boek #nietaankindengezinverklappen en komt daarover vertellen op de boekenbeurs. Onze redacteur (en mama van drie) las het en zag dat het goed was. Dit vond zij ervan.

“Ook al voelde het zo aan, ik zou liegen moest ik zeggen dat ik dit boek in één keer uit las. Daar treft het boek geen schuld, wel mijn status als mama van drie kinderen. Ik doe zelden nog iets in één ruk. Zonder die drie was het me heel zeker wel gelukt. Al had ik #nietaankindengezinverklappen dan waarschijnlijk nooit gelezen.

Want zo’n boek is het: hilarisch herkenbaar voor alle mama’s en papa’s out there, maar een stuk minder geschikt voor iedereen die buiten die doelgroep valt. Gelukkig voor Hanne Luyten zijn wij met veel: mama’s en papa’s die ook maar wat doen en het geruststellend vinden om te lezen dat ze daarin niet alleen zijn.

Het succes van #nietaankindengezinverklappen ligt volgens mij in die herkenbaarheid. Je kindje per ongeluk opsluiten in de auto, bloederige bezoekjes aan het ziekenhuis, ochtenden die volledig in het honderd lopen,… Welke ouder knikt dan niet van “been there, done that”…

Al heb ik ook heel hard gelachen met situaties die ik zelf nooit heb meegemaakt, maar dat ligt dan weer aan Hanne’s ontwapenende manier van schrijven. Met een eerlijkheid die bij momenten zelfs een beetje ongemakkelijk aanvoelt, deelt zij haar meest beschamende verhalen, maar bewierookt ze even onomwonden de deugden van het moederschap.

#nietaankindengezinverklappen is een aaneenschakeling van bekentenissen (zo lees je op de cover) uit het leven van een loedermoeder. Het format maakt het boek uitermate geschikt voor andere loedermoeders en –vaders. De verhalen zijn net lang genoeg om tussen twee corvees te lezen. Tenzij zij wél het geluk hebben een boek in één keer te kunnen uitlezen.”

“#nietaankindengezinverklappen” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 19,99 euro. Voor meer info kan je terecht bij Borgerhoff en Lamberigts.

De boekenbeurs vindt plaats in Antwerp Expo van 29 oktober tot 11 november.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
LEESTIP. ‘#nietaankindengezinverklappen’ van Hanne Luyten
Sluiten