Mama & papa 10 Sep 2019 Paulien

Last-minute poetsen? Zo maak je je huis snel nog even schoon

Soms (lees: heel vaak) heb je na een drukke werkdag geen zin om de rommel in je huis op te kuisen. Het is al helemaal demotiverend als je beseft dat die rommel er de dag nadien toch wel weer ligt, omdat je een actieve kleuter hebt rondlopen. Krijg je onverwacht mensen op bezoek? Zo kun je je huis last-minute poetsen.

1. Berg de afwas op

Staan er nog drie lege drinkglazen op de salontafel van de avond voordien en liggen er nog restjes op je keukenaanrecht? Zet de vuile afwas in je afwasmachine (of op z’n minst in de gootsteen) en doe etensresten snel in de vuilbak.

2. Zet ramen en deuren open

Een huis zonder geurtjes lijkt een stuk properder dan een huis waar een geurtje hangt. Zet daarom nog snel even de ramen open om wat te verluchten. Een kwartiertje kan echt al een verschil maken. Zo kan je last-minute poetsen, zonder écht te poetsen!

3. Kleine rommeltjes opruimen

Rondslingerende papier(propjes), een koptelefoon, losse munten, … als je zo’n kleine dingetjes uit het zicht weet te werken, oogt je huis een stuk minder rommelig. Neem meteen een vodje in de hand om opvallende vlekken snel te verwijderen.

4. Vouw

Heb je een fleecedekentje op je salon liggen (wie niet)? Vouw het snel even op en hang het netjes over de leuning. Dat oogt meteen al een stuk netter!

5. Vuile was

Doe vervolgens een tour-de-appartement (ja, dat hebben we zelf verzonnen) met de wasmand onder je arm. Doe daar alle vuile was in (sokken, truien, t-shirts, …), hang jassen aan de kapstok en zet schoenen op hun plaats.

Lees ook: 7 tips om goed voor jezelf te zorgen als je net mama bent geworden

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Last-minute poetsen? Zo maak je je huis snel nog even schoon
Sluiten