Baby 29 Nov 2019 Paulien

11 tips om de kinderkamer rustgevend en ‘feng shui’ in te richten

De kinderkamer inrichten is voor veel ouders een leuke uitdaging, maar je kan al snel te veel drukte creëren. Daarom kan het een goed idee zijn de kinderkamer feng shui in te richten. Wij hebben alvast een paar tips voor jou!

Feng shui klinkt misschien wat zweverig en niet van deze wereld, maar het kan zorgen voor een harmonieuze, comfortabele en vredige leefomgeving. En deze eeuwenoude, van oorsprong Chinese leer wordt sinds tientallen jaren ook in het Westen door veel mensen toegepast en zij hebben er veel plezier van want het geeft rust in hectische tijden.

11 tips om de kinderkamer feng shui in te richten

Richting van de deur

Plaats het bedje zo dat je kind de deur kan zien Dat geeft rust en zo kan de “Chi” goed stromen. “Chi” wordt volgens de Chinese filosofie beschreven als een ‘circulerende levensenergie’.

Kleurenpalet

Let goed op het kleurgebruik. Felle kleuren hebben teveel “Yang”. “Yang” betekent onrust. Ze werken overmatig stimulerend en zijn dus niet goed voor de nachtrust van je kind. Denk dus aan pastel- en neutrale kleuren, want deze werken rustgevend.

Vloeren

Vloeren van natuurlijk materiaal passen het best bij een Feng Shui inrichting. Denk aan een mooie houten vloer. Maar als je het liefst tapijt hebt, kies dan voor een zachte en geluidsdempende soort.

Beddengoed

Hoe schattig die dekentjes met bloemetjes of sterretjes ook zijn, effen beddengoed is meer feng shui en werkt dus ook rustgevend!

Licht

Zacht licht of licht dat kan worden gedimd, creëert een vredige “ Yin-atmosfeer”. Yin betekent rust. Die is ideaal voor baby’s. Is je kind ouder, stimuleer dan het lezen door een lampje op het nachtkastje.

Foto’s als decoratie

Creëer een sfeer van warmte en veiligheid door een foto van het gezin neer te zetten.

Mobiel

Vind je zo’n mobieltje een echte must in de kinderkamer? Hang het dan liever voor het raam of boven het voeteinde van het bedje. Hang de mobiel beter niet boven het hoofdkussen, want boven het hoofdje kan dat voor onrust zorgen.

Opbergruimte

Het spreekt voor zich dat een onordelijke kamer voor onrust zorgt. Kies dus voor veel opbergruimte en ruim ook altijd het speelgoed van de dag op als je kleintje gaat slapen.

Balken en planken

Nog een belangrijke leer van de feng shui: plaats om een gezonde nachtrust te stimuleren het bed van je kindje niet onder balken, muurkastjes of planken.

Afgeronde hoeken

Vermijd scherpe hoeken en meubeltjes. Zachte afgeronde lijnen zijn het meest ideaal. Zo kan je kleintje tijdens het spelen al zeker zijn of haar hoofdje niet stoten tegen een scherpe punt. Een mooi afgeronde lijn zal net iets minder pijnlijk zijn.

Hoekje voor de ouders

Zorg ook voor een speciale plaats voor jullie als ouders. Zet er een gezellige stoel neer of wat kussens. Je zult namelijk zelf ook regelmatig tijd doorbrengen op de kamer van je kindje.

Nog kinderkamer inspiratie?

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
11 tips om de kinderkamer rustgevend en ‘feng shui’ in te richten
Sluiten