Baby 2 Oct 2019 Paulien

Is er plaats voor een vieruurtje op het menu van je baby?

Wanneer je baby tussen de 4 en de 6 maanden oud is, is hij klaar voor iets nieuws op het menu: vaste voeding. Niet van de ene dag op de andere, natuurlijk. Maar lepel per lepel laat je je kleine schat wennen aan vaste voeding. Vieruurtjes horen daar ook bij. Zolang het gezonde vieruurtjes zijn, natuurlijk.

Wat is een gezond vieruurtje?

Een gezond vieruurtje is de basis van een gezonde voeding. Daarom moet een gezond tussendoortje veel essentiële voedingsstoffen bevatten die je baby helpen om zich verder te ontwikkelen. Wel opletten: een vieruurtje vervangt nooit de hoofdmaaltijd.

Een evenwichtig menu

Om ervoor te zorgen dat je baby niets tekortkomt, stel je best een gevarieerd en evenwichtig menu samen. Gezonde tussendoortjes vormen daar een belangrijk onderdeel van: ze zijn rijk aan vitaminen en mineralen, net wat je baby nodig heeft. Is je kleintje tussen 4 en 6 maanden oud? Dan is het net iets te vroeg om stukjes fruit en groente te eten. Daarom zijn papjes en pureetjes ideaal: ze leren je baby kauwen.

Probeer eens iets nieuws!

Omdat eten vooral een plezier moet zijn, is het een goed idee om af en toe zelf een lekker papje klaar te maken voor je baby. Met wat fruit en een kleine hoeveelheid Cerelac, biscuitkruimeltjes op basis van granen, zal je baby smullen als nooit tevoren. Bovendien is het nog praktisch ook en bevat het geen toegevoegde suikers.

Wil je baby zijn gewone papje niet eten? Dan kunnen een paar lepeltjes Cerelac helpen. Verandering van spijs doet eten, zoals ze zeggen. En met zo’n nieuwe smaak heb je meteen de aandacht van je kleintje.

Grote honger, kleine maag

Je baby is misschien klaar voor vieruurtjes, maar zijn ze ook echt nodig? Wel, ja. Omdat je baby nog een kleine maag heeft, kan ie eigenlijk niet veel eten. Daarom zijn gezonde tussendoortjes ideaal. Je baby krijgt de nodige vitaminen en mineralen binnen, zonder dat ie zich overeet.

Geef je baby minstens twee uur voor de avondmaaltijd een tussendoortje. Zo ontstaat er een mooi eetritme: de vieruurtjes zitten niet in de weg van de hoofdmaaltijd en je vermijdt dat je baby de hele dag door wil knabbelen.

In samenwerking met Nestlé

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Is er plaats voor een vieruurtje op het menu van je baby?
Sluiten