DIY Ikea-hacks voor de kinderkamer en speelkamer

Op Instagram en Pinterest allemaal leuke speelhoeken en slaapkamers gespot, maar krijg je die bij jou thuis maar niet ingekleed? Deze 5 DIY hacks voor Ikeameubels brengen onmiddellijk wat kleur en karakter binnen. Mama blij, kindje nog blijer.

Kleeffolie

Transformeer je kasten tot een heuse racebaan. Duitse webshop Limmaland.com biedt heel wat kleeffolies aan, speciaal ontworpen voor verschillende Ikeameubels. Je vindt er trouwens ook heel veel andere prints om je aankopen te pimpen: het keukentje, het befaamde Kura-bed, de krukjes, het poppenhuis… Zelfs gepersonaliseerd met de naam van je kindje, als je wil.

Foto: Limmaland
Foto: Limmaland

Lego-werkblad

Lijm een Lego-basisblad op een Lack-tafeltje of ander Ikeameubel voor eindeloos veel speelplezier. Vergeet ook geen doosjes te bevestigen voor alle blokjes, zodat Bob de Bouwer zelf aan de slag kan.

Foto: Welke.nl

Krijtverf

Geef een tafelblad, of eventueel een zijkant van een kast, een tweetal laagjes krijtverf.

ikea hack diy kinderkamer speelkamer
Foto: www.welke.nl

XL speeltafel

Creëer een gigantische speeltafel door een tafelblad naar keuze te monteren op een Kallax open kast. Plaats er eventueel ook wieltjes onder, zo kan hij na het spelen weer netjes aan de kant.

Foto: Citymom.nl

Stapelbed/hoogslaper

Met het grenen Kura-bed valt eindeloos veel te doen. Handige Harry’s en creatieve Kaatjes bouwen er een huisje rond, maar je kan ook ‘gewoon’ de Trofast-kast ernaast schuiven. Trap? Check. Opbergruimte? Check, check, check. Eventueel nog een glijbaan aan de andere kant van het bed en dan krijg je jouw kind nooit meer z’n kamer uit.

Foto: Grillo-designs.com

Lees ook:
Binnenkijken: Een peuterkamer voor Mattéo
6 dingen om op te letten als je speelgoed koopt voor je peuter
Tips voor de inrichting van een kleine kinderkamer

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
DIY Ikea-hacks voor de kinderkamer en speelkamer
Sluiten