Hoogzwanger ten tijde van het coronavirus. Mama Wenke vertelt.

Terwijl het coronavirus ons land en de rest van de wereld in rep en roer zet, gaat het leven voor velen van ons toch gewoon door. Dat mag mama Wenke heel letterlijk nemen. Zij is 38 weken zwanger en verwacht dus heel binnenkort haar derde kindje.

Jij zal wel even geslikt hebben toen je hoorde dat de lessen op school opgeschort worden. Twee kleine kinderen in huis… en een derde op komst, hoe plan je dat te doen?

Het zal inderdaad pittig worden, maar gelukkig sta ik er niet alleen voor. Samen met mijn partner moet het lukken om de kindjes thuis op te vangen, ook al moet onze zaak ondertussen ook blijven draaien. We hebben al heel wat berichtjes en telefoons ontvangen van vrienden die stand-by staan om onze kinderen op te vangen indien nodig. Ik mag dus zeker niet vergeten om naast hun logeerkoffer ook een koffertje met speelgoed te voorzien.

Maak je je zorgen om de situatie in het ziekenhuis? Zal er wel voldoende medische hulp beschikbaar zijn?

Met die vraag heb ik inderdaad gebeld naar het verloskwartier. Mijn vorige bevalling duurde slechts twee uurtjes, dus ik moet wel onmiddellijk weten waar ik terecht kan als het zover is, al zeker als dat ’s nachts zou gebeuren. Ze hebben me daar gerustgesteld, er is niets om me zorgen over te maken. Ik plan een polyklinische bevalling in bad, maar als ik door complicaties toch opgenomen moet worden, zal een ziekenhuiskamer sowieso veel sterieler zijn dan onze omgeving hier thuis. 

En eens de baby er is, wil je graag kraambezoek ontvangen?

De vroedvrouw is in elk geval meer dan welkom. Op de Instagrampagina van De Wolk las ik dat die zonder probleem langskomt zolang wij geen ziekteverschijnselen vertonen. Mochten er complicaties zijn, dan zou ik wel in het ziekenhuis verblijven. Over het toelaten van ander bezoek heb ik eigenlijk nog niet nagedacht…

Jij lijkt er heel rustig onder te blijven…

Het belangrijkste is de gezondheid van ons kindje. Mijn man en ik hebben wel al wat research gedaan over de impact van het virus op een pasgeboren baby. Maar ook wat dat betreft moeten we ons blijkbaar absoluut geen zorgen maken.

Veel succes met de bevalling… en stuur ons een fotootje eens die kleine spruit er is!

Auteur: Annemie Vandeweerdt

Zwanger zijn, bevallen en kindjes grootbrengen, is een hele belevenis en elk een uitdaging op zich, maar de coronacrisis maakt het er niet makkelijker op. In de Facebookgroep ‘Zwanger/mama tijdens corona’ is er plaats voor verhalen, getuigenissen, relevante informatie en een portie fun. Zie je ergens iets dat andere mama’s ook moeten zien? Post het! Zo delen we zorgen en twijfels, een lach en een traan… Mama’s voor mama’s, #samentegencorona

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Hoogzwanger ten tijde van het coronavirus. Mama Wenke vertelt.
Sluiten