Extern 2 Sep 2019 Paulien

Hoe je relatie beter wordt nadat je kinderen hebt gekregen

Je leest vaak over hoe je relatie stroever verloopt zodra je kinderen hebt. Logisch, want een tekort aan slaap brengt makkelijk een slecht humeur met zich mee. Toch wordt je relatie ook beter nadat je kinderen hebt gekregen.

Niksen

De momenten waarop je kunt niksen zijn schaars, maar als de kinderen een weekend weg zijn is de kans groot dat jullie het wat rustiger aandoen. Vroeger planden jullie een gezamenlijk weekend thuis vast in met uitstapjes en etentjes, maar nu zijn jullie tevreden met rustig chillen. Geen afspraken, gewoon samen zijn en het rustig aandoen.

Bye bye telefoon

In het begin van je relatie heb je een en al aandacht voor elkaar. Maar na een tijdje komt het alsmaar vaker voor dat jullie naast elkaar in de zetel op je eigen smartphone liggen te scrollen. Je kunt uiteraard zelf afspraken maken om af te kicken van je gsm, maar zo simpel is dat niet.

Gelukkig biedt een baby genoeg afleiding, niet alleen door vuile pampers maar ook (en vooral) door lieve lachjes en schattige brabbeltjes. Die smartphone hebben jullie niet nodig wanneer jullie je kleintje bewonderen.

Empathisch

Zodra je ouders bent geworden, zijn jullie écht een team. Jullie hebben immers een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid die jullie met niemand anders delen: voor je kind zorgen. Wanneer je zo’n hulpeloos wezentje moet beschermen leer je pas écht wat liefde is en hoe je je kunt inleven in de noden van een ander. Dat komt ook van pas als het aankomt op je partner begrijpen.

Discipline

Vroeger zagen jullie elkaar maar amper omdat jij op maandag en woensdag ging sporten en je lief op dinsdag en donderdag naar het voetbal moest. Nu jullie een kind hebben staat jullie sociale leven dan misschien op een laag pitje, de kans is groot dat jullie wel meer avonden samen thuis zijn, of op z’n minst een goede regeling hebben over wie wanneer thuis is voor jullie kind. Jullie hebben respect voor ieders me-time en ieders bijdrage aan de opvoeding van jullie kind.

Eerlijkheid

Vroeger liep je dagen te malen over een issue omdat je je lief niet met de foute woorden wilde benaderen. Maar nu je een kind hebt zijn jullie volledig open met elkaar. Jullie weten dat als er iets in het verkeerde keelgat schiet, dat er uiteindelijk ook wel weer uitkomt omdat jullie aan het einde van het verhaal weten wat prioritair is: jullie kind.

Lees ook:
Geen seksdrive meer sinds de bevalling? Seksuologe Vanessa geeft raad
De échte redenen waarom moeders altijd zo moe zijn
Deze papa maakt herkenbare cartoons over het vaderschap
De impact van borstvoeding op je seksleven

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Hoe je relatie beter wordt nadat je kinderen hebt gekregen
Sluiten