Hoe beleef je je kraamtijd ten tijde van het coronavirus? Mama Nathalie vertelt.

Op 6 maart beviel Nathalie van haar derde kindje: een prachtige dochter die de naam Rosie-Esmée kreeg. Op dat moment deed het coronavirus al de ronde, maar van ernstige ongerustheid was er nog geen sprake.

Een paar weken later leven we in een hele andere wereld. Hoe beleef je dat met een pasgeboren baby? We vroegen het aan Nathalie.

Misschien eerst een algemene vraag: maak je je zorgen om jezelf en je gezin?

“Ja, ik ben wel ongerust… Normaal gezien volg ik het nieuws niet zo nauw op, maar nu wil ik constant op de hoogte zijn van alles wat gebeurt en wordt gezegd. Ik maak me vooral zorgen over mijn kinderen, en dan mijn pasgeboren kindje in het bijzonder. Het idee dat zij nog volop immuniteit moet opbouwen, is toch wel onrustwekkend.”

Hoe beleef je je kraamtijd tijdens deze coronacrisis?

“Het voelt aan als een kraamtijd in mineur, een grote domper op de vreugde die ik nu zou moeten voelen. Rosie-Esmée is mijn laatste kindje en het zou dus voor de laatste keer een mooie tijd moeten zijn. Toch probeer ik er nog zoveel mogelijk van te genieten, want ik besef maar al te goed dat ik deze periode nu moet beleven en hiervoor geen herkansing krijg. Het is nu zo, dus we proberen er het beste van te maken en vooral te genieten van elkaar.”

Laat je bezoek toe?

“Bezoek laten we helemaal niet meer toe, zelfs mijn zelfstandige vroedvrouw komt niet meer langs. Dat zou sowieso niet meer mogelijk zijn, want ook vroedvrouwen werden door de overheid opgelegd om enkel nog telefonisch contact te houden.”

Hebben de grootouders en peter of meter de baby al kunnen vastnemen? Wat vinden ze van de situatie?

“De grootouders zijn een paar keer op bezoek geweest, maar nu is dat niet meer mogelijk. Mijn broer en Rosie-Esmée’s peter hebben haar nog niet kunnen bezoeken… Ze vinden het allen een spijtige zaak dat ze niet kunnen meegenieten van onze dochter haar eerste weekjes, maar we proberen dit zo veel mogelijk op te lossen door elkaar te bellen via scherm.”

Doe je bepaalde dingen anders dan je gedaan zou hebben moest er geen sprake zijn van corona?

“Ik ben ontzettend voorzichtig en super alert. Elk kuchje of niesje heb ik wel gehoord en volg ik nauwlettend op. Ook wat betreft voeding zie ik erop toe dat elk van ons wel degelijk alle voedingstoffen binnen krijgt. Zieken in huis kunnen we nu écht wel missen…”

Respect! We zijn ervan overtuigd dat Rosie-Esmée niks tekort komt en hopen dat jullie snel weer onder de mensen mogen komen om met jullie dochter te pronken. Alvast een dikke proficiat van onze hele redactie!

Lees ook:
Bevallen in volle coronacrisis: over besmetting, borstvoeding, bevalling en kraambezoek
Wanneer slaapt een baby door?
Geen seksdrive meer sinds de bevalling? Seksuologe Vanessa geeft raad

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Hoe beleef je je kraamtijd ten tijde van het coronavirus? Mama Nathalie vertelt.
Sluiten