Mama & papa 3 Aug 2019 Paulien

Hilarisch briefje voor de oppas

Je kinderen bij de oppas achterlaten is niet altijd even makkelijk. Maak daarom een briefje voor de oppas met regels. Net zoals deze moeder deed.

Regels en tips

Toen het meisje op haar oppasadres aankwam, vond ze een briefje op de eettafel met zelfgeschreven ‘regels en tips’. Ze begon ‘m te lezen en moest vooral hard lachen. Dit had ze even niet verwacht op haar eerste dag.

Ze stuurde er direct foto’s van naar haar vriend. Die deelde het briefje op Twitter. Al snel ging het bericht viraal het hele internet rond.

briefje voor de oppas
briefje voor de oppas

1. Ik laat de kinderen bewust zoveel mogelijk tv kijken, zodat ze mij in godsnaam met rust laten. Voel je vrij om hetzelfde te doen.
2. Verspil je kostbare tijd niet door gezonde snacks te maken. Geef ze maar gewoon de pizza en snacks die ik heb klaargelegd.
3. Ze willen nog steeds borstvoeding. Als ze erom vragen, kijk dan op YouTube hoe het moet. Het is heus niet moeilijk, anders deed ik het ook niet.
4. Neem geen kittens, snoep of puppy’s of ritjes van ene David aan.
5. Als een van de buren aanbelt, behandel ze als Jehova’s Getuigen: leen hen geen eieren, melk, sigaretten. Ze weten de supermarkt maar al te goed te vinden. En nee, je wil ook niet op hun kinderen passen.
6. Geef de kinderen zoveel suiker als ze willen, als ze daardoor maar weer wegblijven. Ze slikken ook slaappillen.
7. Als je jongens binnen laat komen, zorg er dan in ieder geval voor dat ze een vader, oom, broer of vriend hebben die ik later kan bellen.
8. Neem de huistelefoon niet op, tenzij je zin hebt om de rekeningen te betalen.
9. Als je door m’n schuifjes gaat rommelen, gooi dan in ieder geval m’n rekeningen en kauwgomverpakkingen weg.
10. Geloof NIETS van wat de kinderen je vertellen.

Sarcasme

Het is duidelijk dat deze moeder als geen ander sarcasme onder de knie heeft. En dat ze al lang behoefte had aan een avondje uit zonder haar kinderen.

Reacties

Andere Twitteraars konden er ook zeker de humor van in zien. Volgens Synthia Green kan het niet anders dan dat deze moeder zelf babysitter is geweest. ‘Dan weet je hoe zo’n avond eraan toe gaat.’

Anderen waren vooral gefascineerd door #3, ook al was het een grapje. Een ander deel ziet het briefje voor de oppas dan weer als inspiratie voor hun eigen nota aan de babysitter. Briljant!

Lees ook: Oh boy! Deze genderreveal loopt iets anders af dan verwacht

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Hilarisch briefje voor de oppas
Sluiten