Baby 17 Sep 2019 Paulien

Heel België steunt de kleine Pia

De Belgische bevolking laat haar hart spreken. Tijdens de voorbije dagen werden er al meer dan 900.000 sms’jes gestuurd om de kleine Pia te redden.

SMA

Pia lijdt aan SMA, een ongeneeslijke spierziekte. Dankzij het medicijn Spinraza® kan ze, in vergelijking met kindjes die een paar jaar voor haar geboren zijn, langer blijven leven en iets meer gebruik maken van haar armen en benen. Maar ze zal nooit kunnen kruipen of lopen.

Pia krijgt een eigen stoeltje! Zo fier ? #teamPia #prinsesPia #allemaalteampia

461 Likes, 20 Comments – Pia Boehnke (@teampia2018) on Instagram: “Pia krijgt een eigen stoeltje! Zo fier ? #teamPia #prinsesPia #allemaalteampia”

Nieuwe medicatie

De vooruitzichten zijn dus niet goed voor de kleine Pia, tenzij ze het medicijn Zolgensma® toegediend krijgt. Dat wondermiddel kan haar toegediend worden in de Verenigde Staten, maar kost bijna 2 miljoen euro.

Het bedrijf dat het medicijn maakt, Novartis, wil het niet gratis geven en Pia’s diagnose kwam net 2 weken te laat om mee te kunnen doen aan een klinische studie. Dat maakt Pia het enige kindje in België dat niet in zo’n studie zit en het medicijn dus niet kosteloos kan krijgen.

#TeamPia

Pia’s ouders, vrienden en familie hebben daarom al verschillende acties op poten gezet om geld in te zamelen, maar de grote doorbraak kwam er het voorbije weekend. De sms-actie #teampia haalde het nationale nieuws en kon rekenen op grote bijval. Vandaag nog lieten Proximus en Telenet weten dat ze geen kosten aanrekenen voor deze actie. Wie het woord ‘Pia’ per sms naar 4666 stuurt, kan er dus zeker van zijn dat de 2 euro die hij of zij betaalt, integraal naar de ouders van Pia gaat.

Dit verhaal laat bijna niemand onbewogen, ook onze redactie niet. Wij hebben ons steentje al bijgedragen. Jij ook? Sms het woord ‘Pia’ naar 4666. Dat kost je maar 2 euro.
Wil je meer lezen over deze stoere kleine meid? Neem dan eens een kijkje op teampia.be!

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Heel België steunt de kleine Pia
Sluiten