Mama & papa 5 Jun 2019 Paulien

Wat kan je doen tegen haaruitval na de zwangerschap?

Haaruitval na de zwangerschap is jammer genoeg een veelvoorkomend kwaaltje dat je niet kan voorkomen. Maar wanneer je merkt dat je haar begint uit te dunnen, kan je natuurlijk wel wat doen. Hier zijn zes tips tegen haaruitval na de zwangerschap.

1. Zachtjes

Behandel je haren met zachtheid. Gebruik een kam met brede tanden of een zachte borstel. Zo moet je niet te hard trekken aan je haar. Gebruik ook liever geen stylingapparaten met warmte. Onthou ook dat je haar gevoeliger is wanneer het nat is.

2. Kapsel

Draag je haar niet te vaak in strakke vlechten, staarten of knotten. Laat je haar ook niet kleuren tot je de haaruitval onder controle hebt. Als je je echt onzeker voelt over je haarverlies, kan je de kapper vragen om je haar in een snit te knippen waardoor je haardos voller lijkt.

3. Stress

Stress draagt zonder twijfel bij tot je haarverlies. Maar met een nieuwe baby in huis is het natuurlijk niet vanzelfsprekend om stress vrij te zijn. Je kan altijd wat van deze ontspanningsoefeningen proberen.

4. Verzorgingsproducten

Kies liever voor verzorgingsproducten die je haar wat extra volume geven en je haar voeden. Vermijd de intensieve maskers en producten die conditioner en shampoo combineren. Deze doen weinig extra voor je haar en laten je haar vaak plat lijken. Breng conditioner enkel op je uiteinden aan.

5. Voeding

Ook in je voeding kan je wat kleine aanpassingen doen die de haaruitval tegengaan. Zo bouw je je dieet best op rond eiwitten zoals zuivel, vis en vlees, en veel groenten en fruit. Probeer ook meer ijzer op te nemen. Ijzer vind je terug in graanproducten, vlees, vis, eieren, peulvruchten, noten, …

6. De pil

De anticonceptiepil bevat veel oestrogeen en zou een gunstig effect kunnen hebben op het haarverlies. Wacht zeker tot vier weken na de zwangerschap met deze terug in te nemen. En als je borstvoeding geeft, wacht je nog langer. Bespreek dit even met je huisarts.

Lees ook: Wat is zwangerschapsmasker en wat doe je eraan?

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Wat kan je doen tegen haaruitval na de zwangerschap?
Sluiten