Koken 14 Oct 2021 redactie

Groentepapje met pompoen en peer

De herfst is in het land: Halloween, boswandelingen en een overdosis pompoen. Wil jij je baby ook mee laten genieten van al die herfstpret? Maak dan eens een lekker groentepapje met pompoen.

Als je baby vast voedsel begint te eten, is het belangrijk om je kleintje veel verschillende smaken voor te schotelen. In de herfst zijn er een heleboel leuke groenten in seizoen om mee te experimenteren, zoals de pompoen. Wij geven je alvast wat inspiratie met dit receptje.

Ingrediënten

Goed voor 1 portie

  • 100 gram butternutpompoen
  • 1/4 peer
  • 1 aardappel
  • 1 theelepeltje plantaardige olie

Groentepap met pompoen en peer

Butternutpompoen kan je, als je bijvoorbeeld soep maakt, makkelijk ongeschild laten. Baby’tjes verdragen die schil vaak iets minder goed, dus begin met je butternutpompoen te schillen en in blokjes te snijden.

Schil ook de aardappel en de peer en snij ze in blokjes. Probeer je blokjes in ongeveer dezelfde grote te snijden, zo worden ze gelijktijdig gaar.

Doe alle blokjes groente en fruit in een kookpot met water en kook ze gaar in 2à minuten. Je kan er ook voor kiezen om alle ingrediënten te stomen.

Na twintig minuten giet je de groente en het fruit af maar hou nog wat kookvocht apart. Pureer je alles met een stamper of een staafmixer. Roer een theelepeltje plantaardige olie onder het geheel.

Als je de groentepap te dik vindt, kan je ze altijd nog verdunnen met wat kookvocht.

Dit recept is perfect om je kleintje te laten wennen aan de smaak van groentepap, omdat pompoen en peer alle twee een redelijk neutrale en zoete smaak hebben.

Lees ook:
Met dit recept kan je echt samen met je baby aan tafel schuiven
Wanneer is servies uit bamboe en melamine gevaarlijk of schadelijk?
Annelies: “Starten met vaste voeding bleek moeilijker dan gedacht”
Waarom je kan overwegen om je kindje met z’n handjes te laten eten
Wat kan je baby ’s nachts best aandoen?
Slaapcoach: “Veel onderbroken nachten? Werk aan de slaapassociaties.”

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Groentepapje met pompoen en peer
Sluiten