Baby 7 Nov 2019 Paulien

Groentepapje met pompoen en peer

De herfst is in het land: Halloween, boswandelingen en een overdosis pompoen. Wil jij je baby ook mee laten genieten van al die herfstpret? Maak dan eens een lekker groentepapje met pompoen.

Als je baby vast voedsel begint te eten, is het belangrijk om je kleintje veel verschillende smaken voor te schotelen. In de herfst zijn er een heleboel leuke groenten in seizoen om mee te experimenteren, zoals de pompoen. Wij geven je alvast wat inspiratie met dit receptje.

Ingrediënten

Goed voor 1 portie

  • 100 gram butternutpompoen
  • 1/4 peer
  • 1 aardappel
  • 1 theelepeltje plantaardige olie

Groentepap met pompoen en peer

Butternutpompoen kan je, als je bijvoorbeeld soep maakt, makkelijk ongeschild laten. Baby’tjes verdragen die schil vaak iets minder goed, dus begin met je butternutpompoen te schillen en in blokjes te snijden.

Schil ook de aardappel en de peer en snij ze in blokjes. Probeer je blokjes in ongeveer dezelfde grote te snijden, zo worden ze gelijktijdig gaar.

Doe alle blokjes groente en fruit in een kookpot met water en kook ze gaar in 2à minuten. Je kan er ook voor kiezen om alle ingrediënten te stomen.

Na twintig minuten giet je de groente en het fruit af maar hou nog wat kookvocht apart. Pureer je alles met een stamper of een staafmixer. Roer een theelepeltje plantaardige olie onder het geheel.

Als je de groentepap te dik vindt, kan je ze altijd nog verdunnen met wat kookvocht.

Dit recept is perfect om je kleintje te laten wennen aan de smaak van groentepap omdat pompoen en peer alle twee een redelijk neutrale en zoete smaak hebben.

Wat met de overschot?

Een butternutpompoen kan je moeilijk kopen in porties van 100 gram, dus wat doe je dan met de overschot? Daar hebben wij een oplossing voor: Lidl heeft een heleboel lekkere recepten met butternut. Zo kunnen jullie als gezinnetje samen genieten van een heerlijke herfstmaaltijd!

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Groentepapje met pompoen en peer
Sluiten