Peuter 21 Jul 2021 redactie

Vanaf 1 jaar geeft peuter groeimelk je kind belangrijke voedingsstoffen mee

Het liefst hou je je kindje voor altijd heel dicht bij jou, veilig en warm, maar hoe groter hij wordt, hoe meer hij ernaar uitkijkt om de wereld te ontdekken. Naast een gezonde en gevarieerde voeding zorgt Peuter Groeimelk ervoor dat hij in elke ontwikkelingsfase de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Mama Lien: “Het moment dat mijn eerste kindje in mijn armen werd gelegd, wist ik dat ik nooit meer onbezorgd zou zijn. Ik stelde me voortdurend de vraag of hij wel alles kreeg dat hij nodig had. Voor mij was het dan ook heel geruststellend om borstvoeding te geven. Ik wist dat hij op die manier niks tekortkwam wat voeding betreft. Na zes maanden ben ik overgeschakeld op flesjes, eerst met opvolgmelk en nadien groeimelk.”

De juiste voedingsstoffen

“Dat deed ik niet op eigen houtje. Als je begint aan een avontuur wat helemaal nieuw voor je is, zoek je maar best iemand die je blindelings kan vertrouwen. Ik vond die persoon in mijn pediater. Zij wees me van in het begin op het belang van groeimelk. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, maar zij legde me uit dat het heel belangrijk was voor mijn peuter om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, en dat groeimelk mij die garantie gaf. Het was ook fijn om te zien dat mijn zoontje (en de twee kinderen die nadien nog volgden) echt genoten van hun flesje, vooral voor het slapengaan.”

Lien heeft gelijk om voor peuter groeimelk te kiezen, want wist je dat je kindje na één jaar nog steeds meer ijzer en vitamine D nodig heeft dan een volwassene*?

Tijdens de eerste drie levensjaren groeien kindjes heel snel en maken ze zowel fysiek als mentaal heel wat progressie. Om die ontwikkeling optimaal te ondersteunen raden kinderartsen naast een gezonde en gevarieerde voeding ook peuter groeimelk aan. Peuter Groeimelk bevat extra ijzer en vitamine D en is ook aangepast aan de steeds veranderende behoeften van je kind. Zo ben je zeker dat hij of zij de juiste én voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

En wist je dat slechts 20 tot 30 procent van de kinderen dagelijks voldoende vezels inneemt**?

Bij Nutricia zetten teams met kinderartsen, voedingsdeskundigen en onderzoekers al 120 jaar lang hun expertise in om de meest geavanceerde formules te ontwikkelen.

Onlangs werd Nutrilon Fibers+ aan het gamma toegevoegd, om zo op een makkelijke en zachte manier vezels te kunnen toevoegen aan het voedingspatroon van kindjes vanaf 12 maand. Nutrilon Fibers+ bevat daarnaast ook vitamines A en C ter ondersteuning van het immuunsysteem, ijzer die een rol speelt in de cognitieve ontwikkeling en calcium en vitamine D voor het behoud van sterke botten. Met andere woorden is het helemaal aangepast aan de voedingsbehoeften van je kindje.

Bron: Alles over Nutrilon Peuter Groeimelk (nutriciababy.be)

In samenwerking met Nutricia

* Vergeleken met volwassenen per kg lichaamsgewicht;

** Volgens de huidige richtlijnen van de EFSA omtrent de gemiddelde vezelbehoeften bij kinderen tussen 12 en 35 maanden

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Vanaf 1 jaar geeft peuter groeimelk je kind belangrijke voedingsstoffen mee
Sluiten