Peuter 2 Aug 2019 Paulien

Zo kan je glitter van feestelijke versierde kindersnoeten verwijderen

Óf je hebt je kind geschminkt, óf die kleine deugniet heeft zelf de weg naar je make-uptasje gevonden, maar hoe dan ook hangt je dochter of zoon nu vol minuscule schitterende partikeltjes die je nooit nog uit je huis krijgt. Vrees niet: glitter verwijderen doe je in één-twee-drie met deze hack en alles wat je er voor nodig hebt is … plakband. 

Neem een stukje huidvriendelijke plakband – dus géén ducttape! – en kleef dat over de glitters. Duw zachtjes aan en verwijder de tape vervolgens voorzichtig. Je zal zien dat de meeste flonkerdeeltjes in een keer meekomen. Herhaal tot er geen glitter meer op dat snoetje zit.

Zo kan je ook glitter verwijderen

De plakband-methode werkt altijd, maar ze is niet heel geschikt voor de gevoelige huid. Als je twijfelt, gooi je het beter over een andere boeg en dan kan je ook glitter verwijderen met olie.

Elke natuurlijke olie is geschikt, van jojoba- en kokosolie tot olijfolie. Wrijf een goede hoeveelheid olie over het gezicht van je zelfverklaarde Tinkerbel en spoel daarna af met lauw water. Nu nog je make-uptasje veiliger opbergen!

Lees ook: 8 beautyhacks waar babypoeder aan te pas komt.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo kan je glitter van feestelijke versierde kindersnoeten verwijderen
Sluiten