Zwangerschap 2 Sep 2019 Paulien

Zo maak je zelf een leuke gipsafdruk van je zwangere buik

Wil je een leuke en blijvende herinnering aan je bolle buikje? Dan is een gipsafdruk een goed idee. En als je het zelf doet, kan je dat helemaal doen hoe jij het wilt. Wij leggen je graag uit hoe je zelf een gipsafdruk van je zwangere buik maakt.

De juiste gipsafdrukset

Koop een gipsafdrukset die alle onderdelen bevat die jij nodig gaat hebben. Zo sta je niet met een half ingepakte buik in de badkamer, om je dan te realiseren dat je toch nog wat meer gipsverband nodig had. Deze gipsafdrukset van Lidl is bijvoorbeeld heel volledig en kost maar € 17,99.

Voorbereidend werk

Om een mooie gipsafdruk te maken, hoef je alleen maar de instructies op de verpakking te volgen. Maar het kan wel handig zijn om al een beetje voorbereidend werk te doen. Zo kan je, als het gipsverband op een grote rol zit, het verband al in kleinere stukjes knippen.

Je buik eerst insmeren met vaseline voor je aan het gipsen gaat, kan je leven ook een pak makkelijker maken als je de afdruk straks van je buik moet halen.

Kies ook meteen een rustig plekje waar je naar hartenlust kan knoeien. De badkamer is daar de ideale locatie voor.

gipsafdruk

 

En gipsen maar!

Het ideale moment om je buik te gipsen, is wanneer het einde van de zwangerschap in zicht is, maar de baby nog niet ingedaald is. Kies dus liefst voor week 35 of 36, tenzij je een verhoogde kans hebt op een vroeggeboorte.

Als je een gipsafdruk wil maken die je later ergens wil ophangen, denk dan goed na welke lichaamsdelen je in de afdruk wil zien. Als je borsten bijvoorbeeld wat zwaarder zijn en je dat zelf niet zo fijn vindt, kan het slim zijn je schouders mee in te gipsen om zo wat meer balans te creëren.

Ook een leuk idee is om de handen van je partner of jezelf mee te gipsen, knip dan zeker wat fijnere stukjes gipsverband uit om die details mooi te gipsen.

gipsafdruk

 

Afwerking

Wat je doet met je gipsafdruk als die droog is, kan je helemaal zelf kiezen. Je kan ‘em gewoon ruw laten en zo ophangen. Je kan er allemaal leuke bloemetjes, foto’s of steentjes op kleven of je kan de gipsafdruk een likje verf geven. Doe er dan wel eerst een laagje primer op en schaaf de buik eventueel glad.

 

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Zo maak je zelf een leuke gipsafdruk van je zwangere buik
Sluiten