Peuter 10 Oct 2019 Paulien

5 overheerlijke en gezonde traktaties voor de verjaardag van je peuter

Trakteren voor een verjaardag gaat meestal gepaard met een heleboel suiker en vet. Daarnaast sta je er ook vaak een halve dag voor te zwoegen in de keuken. Probeer daarom eens deze 5 gezonde traktaties. Die zien er lekker kleurrijk uit en smaken heerlijk.

1. Druivenrupsen

Deze gezonde traktatie vraagt bijna geen werk. Prik gewoon een tiental groene druifjes op een prikker. Smelt dan wat witte en donkere chocolade en teken oogjes op de voorste druif door eerst een druppel witte chocolade te laten vallen en daarbovenop een klein druppeltje donkere chocolade.

2. Groentefrietjes

Voor deze groentefrietjes heb je alleen wat tijd en een scherp mesje nodig. Kies een paar standaard groenten uit die je kleintje graag lust en snij ze in frietjes. Zo kan je wortelen, komkommer en paprika gebruiken. Als je ze leuk wil serveren, kan je feesthoedjes gebruiken als puntzakje. Zet wat dipsausjes op tafel en iedereen is tevreden.

Geen zin in al dat snijwerk? Ook hier kunnen snackgroentes perfect dienst doen. Vul een bakje met wat tomaatjes, snackpaprika’s en snackwortelen en doe daar je dipsausje bovenop!

3. Appelchips

Ja, chips is lekker, maar heb je al eens appelchips gegeten? Snij met een mandoline twee appels in dunne plakjes en smeer ze in met wat citroensap. Zo kleuren ze niet bruin. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bestrooi ze met kaneel. Bak ze gedurende 1 uur in een oven van 100 graden. Extra tip: laat de chips in de afkoelende oven staan, zo blijven ze net iets langer krokant. Heerlijk om te dippen in yoghurt of chocopasta.

4. Fruitsaté

Een klassieker, maar altijd even lekker: de fruitsaté. Je kan er eindeloos mee variëren, dus ga even op zoek naar welk fruit in seizoen is en prik je satéstokje vol. Vergeet niet je fruit goed te wassen! Leuk idee: maak een regenboogprikker met rode appel, appelsien, banaan, kiwi, bosbes en pruim.

Je kan ook een groentensaté maken met snackfruit. Bij Lidl hebben ze een heleboel verschillende snackgroenten: tomaten, komkommers, radijzen, … Genoeg keuze dus om een kleurrijke prikker samen te stellen!

5. Mini fruitpizza

Snij een appel in ronde plakjes en haal met een appelboor de kern eruit. Beleg de cirkels met het lievelingsfruit van je peuter. Je kan er nog yoghurt of kokosschilfers over doen als kaas en dan ben je al klaar. Poepsimpel maar super lekker!

In de zomermaanden kan je een extra grote versie maken door een watermeloen in dikke plakken te snijden in plaats van een appel. Lekker verfrissend!

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
5 overheerlijke en gezonde traktaties voor de verjaardag van je peuter
Sluiten