Bevalling 1 Jul 2019 Paulien

6 redenen waarom je het geslacht van je baby liever niet weet

Als je zwanger bent, sta je voor veel keuzes. Een van de belangrijkste: Willen jullie het geslacht van de baby vooraf weten? 

6 redenen waarom je het geslacht niet wil weten

1. Levendige gesprekken en buikdiscussies

‘Goh, je draagt wel echt naar voren hè, dan moet het een jongetje zijn.’ ‘Meid, je ziet eruit alsof je net de marathon hebt gelopen, achterstevoren welteverstaan. Dat kan niet anders dan een meisje zijn.’

Dat soort gesprekken zijn heerlijk, toch? Je let op alle veranderingen in je lichaam, je kan geen koffie meer ruiken en snakt naar de meest vreemde voedingscombinaties. Het levert een hoop plezier en leuke gesprekken op.

2. Denk niet blauw, denk niet roze

Dat jongens blauw dragen en meisjes roze lijkt achterhaald, maar kijk maar eens in een willekeurige kinderwagen en pasgeborenen zijn gewikkeld in blauw of roze. Zodra je het geslacht weet, word je automatisch aangetrokken tot een van die twee kleuren en hetzelfde geldt voor oma’s in spe, buurvrouwen, vriendinnen en meters. Vanuit heinde en verre worden er sokjes en slabbetjes en rompertjes verzonden.

Ik-weet-het-niet-wit is minder populair en schreeuwt minder hard KOOP-MIJ. En dat is best bevrijdend want uiteindelijk word je van minder spullen gelukkig en draagt je baby vaak een van twee toppakjes of outfits die je meestal zelf gekocht hebt.

3. Oeps, foutje

Leuk die echo en ze kunnen tegenwoordig al zo veel zien. Maar toch … je zal niet de eerste zijn die de babykamer al helemaal roze heeft geschilderd en er toch een ‘blauw’ exemplaar uitkomt. Oeps!

4. Als het maar gezond is

Tegen de tijd dat je na uren weeën en drie kwartier persen een gezonde baby eruit hebt ‘gefloept’, ben je zo blij, euforisch en kapot dat je zielsgelukkig bent met een gezonde baby en jouw topprestatie. Jongen, meisje, kom hier met dat glibberige lijfje. Het is een kindje, jóúw kindje!

5. ‘Helderziende’ tantes ontmaskerd

Iedereen heeft wel iemand in de familie of vriendenkring die het altijd juist heeft. Dat gaat meestal zo: ‘Ik heb het nooit mis, mijn voorspellingen komen altijd uit. Ik zie het aan het putje boven bij de bil van je oudste, of ik zie het in de glinstering van je ogen.’

Meestal komt het doordat je zelf toch iets weggeeft en je nieuwsgierige tante dat oppikt. Nu jij je mond zelf niet kan voorbij praten, heeft het wel iets grappigs wanneer je tante Mieke hoort zweren dat het deze keer toch écht een jongen is.

6. Surprise!

Volwassenen laten zich moeilijk verrassen. Reken maar dat de geboorte van je baby in het rijtje legendarische verrassingen komt te staan. Onverslaanbaar.

Lees ook:
Zo kan je je peuter voorbereiden op een nieuwe baby
Nub-theorie: Zo kan je het geslacht zien op een echo
Het geslacht van je baby zelf kiezen, kan dat?
Waarom blauw zogezegd voor jongens is en roze voor meisjes
De 10 leukste genderneutrale namen en hun herkomst

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
6 redenen waarom je het geslacht van je baby liever niet weet
Sluiten