Extern 2 Jul 2019 Paulien

De 10 leukste genderneutrale namen en hun herkomst

Of het nu een jongetje of een meisje is maakt jou helemaal niets uit en je wil je graag laten verrassen door het geslacht van je kleintje. ‘Maar dan kan je niet nadenken over een naam?’ Tuurlijk wel, dubbel zo veel om uit te kiezen. Bekijk ook eens deze 10 genderneutrale namen.

1. Charlie/Charly

In eerste instantie roepen mensen vaak dat Charlie van Charlotte komt en daarom een meisjesnaam is. Ondertussen draait Charlie Chaplin zich om in z’n graf, evenals de mensen die claimen dat het van de naam Karel komt: onmiskenbaar een jongensnaam. In de categorie genderneutrale namen is Charlie in ieder geval eindeloos populair.

2. Jules

Een prachtige naam voor zowel jongens als meisjes. Betekenis: jeugdig.

3. Noa/Noah

Een mooie Bijbelse naam, die de laatste jaren steeds populairder is geworden. Afkomstig van Noach (die van die Ark), maar in de Bijbel komt ook een vrouwelijke Noa voor. In de regel geldt dat Noah met een h meer voor jongens is, terwijl Noa zonder h meer gangbaar is als meisjesnaam.

4. Maxime

Net als Max vindt de naam Maxim(e) zijn herkomst in de naam Maximiliaan. Dat betekent ‘de grootste’.

5. Jack/Jacky

Stoer en lief tegelijk.

6. Chris

Van oorsprong is de naam een buiging naar Christus, waarmee duidelijk werd gemaakt dat het kind een volgeling was. Maar het is daarnaast ook een afkorting van Christine, die in kern hetzelfde impliceert, maar een vrouwelijke touch heeft. Lang verhaal kort: Chris kan voor allebei, volgeling of niet.

7. Sam

Komt van het Hebreeuwse Samuel. Van oorsprong betekent het ‘de naam is God’ of ‘hij die hoort/luistert’. Tevens kan het een afkorting van een andere Bijbelse naam zijn, Samson. Sam is populair als meisjesnaam – vooral de stoerheid doet het goed.

8. Alex

Een liefdevolle afkorting van Alexander of Alexandra. Alexia, Lex en Xander zijn ook leuk.

9. René/Renée

Hoewel de mannelijke René ietwat oubollig klinkt, wint de vrouwelijke Renée aan populariteit. Klinkt lekker stoer toch?

10. Luca

Een makkelijke oplossing voor moeders die een jongetje hadden verwacht en hem heel graag Luc of Lucas hadden willen noemen. Grapje. Het is een mooie Hongaarse naam die ‘licht’ betekent en dat zowel jongens als meisjes enorm kunnen stralen, is een feit.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
De 10 leukste genderneutrale namen en hun herkomst
Sluiten