Zwangerschap 25 Jul 2019 Paulien

Waarom heb je gekke dromen tijdens je zwangerschap?

Zelfs als je er rotsvast van overtuigd bent dat je nooit droomt, is de kans groot dat je je tijdens je zwangerschap regelmatig een of andere rare droom herinnert (die waarin je een puppy baarde bijvoorbeeld). Die gekke dromen tijdens je zwangerschap zijn helemaal zo gek niet.

Dromen herinneren

Je droomt niet ineens vaker (of voor twee) tijdens je zwangerschap. Maar doordat je ’s nachts meer wakker wordt (toilet, voor de derde keer deze nacht) en onvast slaapt (die buik ligt toch écht in de weg, hoe je ook draait of keert), gebeurt het gewoon vaker dat je midden in een droom wakker wordt. En laat dat nu net dé voorwaarde zijn om je dromen te herinneren.

Verwerking van emoties

Dromen zijn heel belangrijk om de gebeurtenissen van die dag te verwerken. Omdat de hormonen van een zwangere vrouw nét iets meer aanwezig zijn dan normaal, heb je als mommy to be meer emotionele pieken en dieptepunten. Die moeten dus allemaal verwerkt worden.

Het ene moment kun je wel huilen van geluk omdat alle borden in de afwasmachine voor een keer eens écht proper zijn, twee seconden later stort je wereld in omdat er geen eieren meer in huis zijn en jij echt zó’n zin had in eieren met banaan. Om dan weer een traantje weg te pinken wanneer je partner om tien uur ’s avonds naar de nachtwinkel rijdt om speciaal voor jou een doosje eieren te kopen. *snik*

Naast die emotionele rollercoaster staat je leven ook op een kantelpunt. Je wordt mama, misschien wel voor de eerste keer. Existentiële vragen blijven dan ook niet uit. Zal ik wel een goede mama zijn? Wat als mijn baby me niet leuk vindt? Hoe zou het nog zijn met die vriendin van de lagere school die drie jaar geleden een huis gekocht heeft? Moeten wij eigenlijk niet dringend iets groters gaan zoeken?

Rare dromen tijdens je zwangerschap

Een zwangere vrouw herinnert zich meer dromen, omdat ze minder diep slaapt en voortdurend wakker wordt door haar ongemakjes. De dromen die ze herinnert zijn bovendien ook nog eens lekker bizar, omdat al de onverwerkte emoties en vragen over de toekomst zich mengen tot een verhaal waar je meestal geen eind aan kunt vastknopen. Gekke dromen tijdens je zwangerschap zijn dus helemaal zo gek nog niet.

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Waarom heb je gekke dromen tijdens je zwangerschap?
Sluiten