Peuter 5 Jul 2019 Paulien

11 gedachten die je peuter heeft tussen middernacht en 5u ’s ochtends

Je peuter wordt vaak wakker, zodra middernacht goed en wel gepasseerd is. Dat jij nog niet wakker bent, geeft ‘m de kans om op ontdekking te gaan. Maar wat zou je peuter zoal denken tussen middernacht en 5u ’s ochtends? 

1.

‘Het is allemaal leuk en aardig met dat alleen slapen, maar hoezo ben ik de enige in dit huis die in zijn eentje moet slapen? Eerst me lekker een half jaar lang op hun kamer laten dutten en daarna mij in de steek laten. Genoeg ervan. Ik claim mijn plekje terug. Precies tussen die twee ouders van mij in.’

2.

‘Hmm, ik voel een hongerke opkomen. Altijd ook maar die vieze broccoli bij het avondeten. Ik lust wel iets. Iets zoets, een koekje … Of wacht: hadden we niet die lekkere rode Babybelkaasjes in de koelkast? Tijd om op onderzoek uit te gaan.’

3.

‘Waar is Olifantje. Net had ik ‘m nog. Wacht even, nog een keer tellen. Muis, lapje, leeuw, bunny, bunny 2, popje, popje 2, popje 3, Pikachu. Nee, geen Olifantje. Wacht, ik ken iemand hier in huis die altijd weer mijn knuffels weet te vinden. Er zit maar één ding op …’

4.

‘Hoe zat het ook alweer? Muziek is goed voor je opvoeding. Ook papa en mama bespeelden een instrument toen ze nog heel klein waren. Dat zeggen ze elke keer weer. Wel, ik heb meestal gewoon geen zin om met de blokfluit of trommel in de weer te zijn.

Maar de gitaar daarentegen. Ik voel me best wel een beetje Jack Johnson op dit moment en voor je het weet is er de Voice Peuter en zoeken ze talent, dan moeten mijn skills wel op orde zijn. Kom ik ga wat pingelen.’

5.

‘Altijd al benieuwd geweest hoeveel pipi mijn luier kan hebben voordat ‘ie overstroomt en de luier openknapt. Ik heb het één keer kunnen testen toen bomma me was vergeten te verschonen. Lachen was dat.

Kom, ik heb best wat gedronken voor het slapengaan. The game is on.’

6.

‘Hé, wat hoor ik beneden? Volgens mij staat de tv nog aan? Ik weet het bijna zeker. Zonde van de elektriciteit. Oh, vals alarm. Maar nu ik er toch ben, kan ik even goed checken of ‘Thomas de Trein’ op tv is.

7.

‘Ja, leuk hoor. Iedereen ligt te slapen terwijl ik wakker lig en pieker over het leven. Het leven van een peuter valt echt niet mee.

Ik kan wel wat hulp gebruiken terwijl ik hier zo filosofisch lig te malen over mijn bestaan. Dat babyzusje van me doet ook al twee slaapjes overdag, toch? Die heeft vast zin in een goed gesprek over de wereldproblematiek om 2u ’s nachts.’

8.

‘Ik heb ergens gelezen dat voetreflexologie heel erg goed is om te ontspannen. Eerst maar beginnen met die koude voeten van mij op te warmen aan dat warme marshmallow buikje van mijn moeder. Kan ze daarna meteen mijn voetjes masseren. Lief toch?’

9.

‘Zou het pijn doen als je uit je bedje duikelt? Er is maar één manier om dat uit te vinden …’

10.

‘Nu ik erover nadenk, toen ik vanochtend van mijn fietsje viel, had ik best wel last van mijn knie. Maar een pleister heb ik nooit gekregen. Ik heb die pleister nodig. Het doet eigenlijk echt nog wel pijn. En een pleister van mama helpt áltijd. Kom maar op met die pleister. Mahaaaam.’

11.

‘Weet je wat ik al een tijdje niet meer heb gedaan? Zo hard gillen dat de buren denken dat ze de kinderbescherming moeten sturen. Dat was zooo leuk …’ *ademt heel diep in*

Lees ook: 15 zelfopgelegde regels die elke peuter volgt

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
11 gedachten die je peuter heeft tussen middernacht en 5u ’s ochtends
Sluiten