Mama & papa 9 Apr 2021 Paulien

De grote fuck-it-list van mama

Iedereen heeft een bucketlist, maar voor mama’s is de fuck-it-list minstens even belangrijk. Elk lijstje is anders, maar deze dingen staan er sowieso bij.

1. Te laat komen

Voor je een kind op de wereld zette, kwam je overal op tijd aan, of dat probeerde je in ieder geval. Soms kwam je weleens tien minuutjes te laat, maar je vertraging bleef binnen de perken. Nu je overal een kind mee naartoe hebt te nemen, is dat een ander verhaal.

Die grote mamatas vullen, je baby die een perfect getimede kakatsunami creëert, en dan hebben we het nog niet over die kinderwagen die je in je iets te kleine wagen moet krijgen. In het begin doe je je best nog, maar op een gegeven moment denk je gewoon: “Fuck it. Dan komen we maar te laat.”

2. Opruimen

In de eerste weken en maanden maak je je al druk om een afwas die er nog staat, maar eens je baby echt begint te spelen en het speelgoed zich opstapelt (letterlijk), oogt zelfs een opgeruimde living nog rommelig. Ach ja, fuck it.

3. Propere kleding

In het begin kreeg je baby een paar keer per dag een nieuwe outfit aan, omdat hij een drupje melk of wat kwijl had gesmost, maar ondertussen heb je geleerd dat een vochtig doekje ook veel vlekken verwijdert, wat je veel gedoe bespaart.  

4. De goede raad

Waar je vroeger recht sprong bij het eerste kreuntje van je baby, weet je nu wel beter. Van al die goed bedoelde raad van familie en vrienden trek je je ook niet meer veel aan. Je knikt en lacht vriendelijk, maar doet gewoon lekker je eigen ding. Hoera, moederinstinct.

5. De opvoeding

‘Mijn kind krijgt enkel koeken in het weekend en drinkt niets dan water’, klonk het. En toen werd je mama en bleek het allemaal net iets gecompliceerder als gedacht. ‘Goh ja, zo erg is dat nu ook weer niet.’ 

6. Schaamte

Vroeger kon je wel door de grond zakken als je merkte dat je de hele dag een T-shirt binnenstebuiten aanhad, maar dat was voor je wist wat er kan gebeuren tijdens de geboorte en de kraamdagen. Vier geneeskundigen die je vagina bestuderen, een grote boodschap op een cruciaal moment, borsten die meer bloot dan bedekt zijn… Van schaamte is amper nog sprake.

Lees ook:
Onderzoek bewijst: tweede kind mat ons af
De grootste kleine geluksmomenten van het eerste jaar met je baby
Waarom we gerust (af en toe) mogen vloeken in het bijzijn van kinderen
Waarom we schattige baby’s willen ‘opeten’
7 superglamoureuze dingen die gebeuren na de bevalling

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
De grote fuck-it-list van mama
Sluiten