Peuter 10 Nov 2019 Paulien

Faberyayo van De Jeugd Van Tegenwoordig schrijft zijn eerste kinderboek

Wij kennen Pepijn Lanen vooral als Faberyayo van de Jeugd van Tegenwoordig. Maar jouw kleintje zal deze rapper later kennen als de auteur van kinderboeken. Het is niet langer Watskeburt, maar wel de avonturen van Barry & Bu. En dat in maar liefst drie talen.

Pepijn schreef het boekje samen met illustrator Steven van Lummel en de Japanse kunstenaar Kentaro Okawara, tijdens hun reis door Japan. Naast de Nederlandse teksten in typische Faberyayo-taal, kun je de zinnen ook in het Engels en Japans lezen. Leuk voor de afwisseling, of handig wanneer je je kleintje meertalig opvoedt.

Het verhaal

Het boek gaat over een jongetje genaamd Bu, die de deur niet uitgaat zonder zijn potlood. Op een dag tekent hij een zeehondleeuw die plots tot leven komt. En je raadt het al, zijn naam is Barry. Samen gaan ze op avontuur en net als zijn bedenker heeft Barry tekenambities. Maar ja, een zeehondleeuw heeft natuurlijk geen handen… Hoe dat probleem zich oplost, lees je in het boek.

“Ik wilde graag iets maken wat mijn kinderen meteen kunnen begrijpen – en niet hoeven te wachten tot ze ouder zijn – maar ik wou dat het ook een beetje lachen was voor volwassenen.” aldus Pepijn Lanen. En dat is wat ons betreft gelukt!

Kopen?

Je kunt het boekje alleen bij de Uniqlo winkel in Amsterdam kopen en online op hun eigen website.

Lees ook: Leestip: #nietaankindengezinverklappen van Hanne Luyten

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Faberyayo van De Jeugd Van Tegenwoordig schrijft zijn eerste kinderboek
Sluiten