Snelle, gezonde hap: enchiladas met kip in tomatensaus

dossier

Deze enchiladas zijn zó lekker dat je ze tot de laatste kruimel opeet. Het geheim zit ‘m in de vulling van gegrilde kip en een goddelijke tomatensaus met koriander, chipotle en komijn.

Kun je geen kant-en-klare halve gegrilde kip vinden? Bak dan een paar kippendijen gaar en snijd ze in reepjes of stukjes.

Hoeveel tortilla’s je precies nodig hebt, hangt af van de grootte van je ovenschaal. Wij konden er zes in kwijt en hebben nog een paar extra enchiladas in een aparte ovenschaal gestopt.

Ingrediënten

  • 1/2 gegrilde kip, geplukt
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • Bosje koriander, fijngehakt
  • 2 blikken gehakte tomaten
  • 1 eetlepel chipotlesaus
  • Tortilla wraps
  • 1 koffielepel komijn
  • 1/2 koffielepel gemalen koriander
  • 150 gram zure room
  • 300 gram geraspte kaas
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Zo maak je deze snelle enchiladas

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Hak 1 ui fijn en maal ‘m nog fijner samen met het bosje koriander en twee tenen knoflook in een keukenrobot. Bewaar een paar blaadjes koriander voor de garnering.

Bak het uimengsel in een pan met een beetje olie op laag vuur tot het zacht is, ongeveer tien minuten. Doe er dan de komijn, de gemalen koriander, een flinke lepel chipotlesaus en de blikken gehakte tomaten bij. Laat tien minuten indikken tot een mooie saus.

Snijd de andere ui in dunne halve ringen. Meng ze in een grote kom met de geplukte kip en de zure room. Doe hier ook een flinke hoeveelheid van de geraspte kaas doorheen, maar houd ongeveer een derde achter om straks over de enchiladas te strooien.

Zet een ingevette ovenschaal klaar. Doe daarin een laagje van de tomatensaus. Haal vervolgens elke tortilla aan beide kanten door de rest van de saus en leg op een bord. Doe er wat van de kip op, in het midden van de tortilla en rol op.

Leg alle tortilla’s opgerold naast elkaar in de ovenschaal. Bedek ze met de rest van de saus en de geraspte kaas.

Zet ongeveer 30 minuten in de oven, tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

Lees ook:
Zelf chocoladebroodjes maken voor een verwenontbijtje
Recept: bananenpudding met koekjes
Recept: macaroni met broccoli en bloemkool
Zo leer jij je kind groenten eten


Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram