Baby 18 Dec 2019 Paulien

Een kerstdiner voor de allerkleinsten: frisse groentepap met witloof en kalkoen

Binnenkort is het Kerstmis, en misschien is het voor jouw baby wel de allereerste Kerst. Wij hebben een kerstreceptje verzonnen voor de allerkleinsten: frisse groentepap met witloof en kalkoen.

Ingrediënten

Voor drie porties:

  • 150 gram bloemige aardappelen
  • 1 stronkje witloof
  • 2 grote appelen
  • 1 kalkoenfilet
  • scheutje plantaardige olie

Frisse groentepap met witloof

Schil en snij de aardappelen in blokjes. Breng ondertussen ook een grote pot water aan de kook. Voeg de aardappelen toe en laat ze al vijf minuten koken.

Snij ondertussen het witloof in repeltjes en schil de appelen. Snij ook de appelen in blokjes.

Voeg het witloof en de appelblokjes toe aan de kookpot met de aardappelen en laat nog minstens tien minuten samen koken, tot de aardappelen zacht zijn.

Snij de kalkoen en kook die ook in tien minuten gaar in een aparte pot terwijl je het schuim van het wateroppervlak schept.

Als alle ingrediënten gaar zijn giet je ze af en mix je ze met een staafmixer tot een papje. Als je het groentepapje liever iets romiger hebt, kan je nog een beetje plantaardige olie toevoegen.

Wil je dit lekkere hapje nog wat feestelijker maken? Dat kan! Als je baby ouder is dan 12 maanden, kan je er nog wat veenbessen overheen strooien. Vrolijk Kerstfeest!

Zelf ook zin gekregen in witloof? Probeer dan eens een van deze heerlijke recepten met witloof van de keuken van Lidl. Vrolijk kerstfeest!

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Een kerstdiner voor de allerkleinsten: frisse groentepap met witloof en kalkoen
Sluiten