Peuter 29 Jun 2019 Paulien

10 dingen die je zal herkennen als je een dochter gaat opvoeden

Of je nu een jongen of een meisje krijgt, dat maakt allemaal niet uit. Maar het opvoeden van een dochter is wel wat anders dan het opvoeden van een zoon. Hier volgen tien dingen waar je je op kan voorbereiden als je een dochter gaat opvoeden.

Onthou natuurlijk wel dat elk meisje anders is en de volgende zaken een algemeen beeld schetsen.

1. Ze pikt dingen snel op

Meisjes worden net dat tikje sneller volwassen dan hun mannelijke tegenhangers. Je dochter zal dus ook sneller bepaalde dingen leren. Maar let wel op dat je geen wonderen verwacht. Jouw kleine meid lijkt nu misschien een genie, maar over een paar jaar kan dat weer anders zijn, en dat is helemaal niet erg.

2. Ze is sneller zindelijk

Omdat ze dus iets sneller ‘groot’ zijn, zullen ze ook sneller begrijpen wanneer het tijd is om naar het toilet te gaan. Dus goed nieuws als je een dochter hebt, bedplassen en vieze luiers heb je al iets sneller achter de rug.

3. Ze heeft een sterk gehoor

Meisjes ontwikkelen sneller een heel sterk gehoor waarmee ze dus goed onderscheid kunnen maken tussen verschillende toonhoogten en intonaties. Dus als je stiekem een koekje wil eten, ga je best buiten gehoorafstand staan.

4. Kleertjes kopen is veel leuker!

Het zal je al snel opvallen dat de meisjesafdeling in de kledingwinkel vaak beduidend groter is dan die van de jongens. Jongenskleren zitten ook vaak in hetzelfde kleurenpalet terwijl meisjes de hele regenboog aan opties hebben. Nadeel: het zal je wel wat meer kosten, met al die keuze!

5. Ze kost waarschijnlijk ietsje meer

Verschillende studies tonen aan dat een meisje opvoeden vaak net dat ietsje duurder is dan een jongen opvoeden. Dat ligt vaak aan het feit dat meisjes (lees de mama’s van meisjes) iets meer variatie in kleren verkiezen en iets duurdere hobby’s hebben. Maar je zoon kan natuurlijk ook fan zijn van bijvoorbeeld paardrijden en niets liever doen dan dure merken dragen. Alles is relatief en ze zijn het allemaal waard!

6. Ze is voorzichtig(er)

Terwijl de meeste jongens vanaf ze kunnen wandelen al van de zetel naar de salontafel springen, zullen meisjes eerst toekijken voor ze zulke sprong wagen. Jouw kleine meid kan natuurlijk ook een waaghals zijn, maar met een jongen is de kans net iets groter dat je naar spoed moet rijden.

7. Meer haar, meer problemen

Als je zoon opstaat en zijn haar zit in de war, doe je er wat gel in of ga je er met een tondeuse over. Simpel. Bij meisjes is de oplossing vaak niet zo makkelijk. Je moet wassen, drogen, borstelen en als het langer wordt, mag je beginnen oefenen met rekjes en speldjes. Toch maar een bob dan?

8. Ze gaat je schoenen stelen

Mama is hét voorbeeld voor veel kleine meisjes. Dus ze zal waarschijnlijk al wel eens haar voetjes in je schoenen stoppen of je lippenstift uittesten. En als ze dan toch bezig is: je handtas, je jurk en je dure ketting mag je ook wel uitlenen.

9. Je kan niet ontsnappen aan prinsessen

Een prinses is anno 2019 al lang niet meer gewoon een mooi meisje met een kroontje en de juiste bloedlijn. Maar ze blijven even populair als ooit. Dus begin al maar te oefenen op vlechten maken en train je sopraanstem. Let it goooo!

10. Ze wordt ook al eens graag vies

Meisjes lijken dan misschien wel delicater, ook zij spelen al eens graag in de modder. Dus moedig dit zeker aan. Ga buitenspelen, bouw boomhutten en bak zandgebakjes. Niets is exclusief gereserveerd voor jongens en meisjes kunnen alles wat jongens kunnen. Dat is het belangrijkste als je je dochter gaat opvoeden.

Lees ook: 10 dingen die je moet weten als je een zoon gaat opvoeden

 

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
10 dingen die je zal herkennen als je een dochter gaat opvoeden
Sluiten