Bevalling 17 Oct 2019 Paulien

Een bevallingsplaylist: zo stel je er zelf een samen

Bevallingsplaylists worden steeds populairder. Je vindt er ondertussen al tienduizenden op Spotify. Wil jij liever je eigen playlist samenstellen? Dan hebben wij een paar tips voor jou!

De Amerikaanse gynaecoloog Dr. Joseph Moritz stelde zelf al de ultieme bevallingsafspeellijst samen. Maar hij had ook enkele tips voor vrouwen die liever zelf de perfecte bevallingsplaylist samenstellen. Wij lijsten ze voor je op.

1. Geruststellend en bekend

Muziek die afgespeeld wordt tijdens een bevalling, moet geruststellend en bekend zijn om de aanstaande moeder op haar gemak te stellen. De verloskamer is geen plek om te experimenteren met een nieuwe muzikant of muziekgenre, maar het is een plek om te luisteren naar bekende en favoriete nummers. Met name de nummers uit de tienerjaren van de moeder omdat deze periode vaak als prettig wordt herinnerd!

2. Sterke instrumentale muziek

Het wordt ook aangeraden om veel instrumentale nummers aan de playlist toe te voegen. Omdat de hersenen dit intuïtief beter verwerken. Muziek met zang kan volgens dr. Moritz namelijk voor afleiding zorgen en dat hoef je niet heel de tijd. Heb je toch liever gezongen muziek? Kies dan voor muziek in een andere taal.

3. Lengte en afwisseling

De ene bevalling is de andere niet, en de duur van een bevalling verschilt dan ook per persoon. Daarom wordt aangeraden een playlist aan te maken van minimaal vijf uur. Een ideale lengte zou volgens dr. Moritz tien uur zijn. Ook raadt hij aan om veel verschillende genres en artiesten in de playlist op te nemen. Dus van Beethoven tot Beyoncé en van Queen tot de Spice Girls.

4. Mooi

Tot slot: de muziek op de afspeellijst moeten mooie nummers zijn en moeten de vrouw zich mooi laten voelen. Dit omdat het moment van de geboorte een emotioneel en memorabel moment is. De muziek moet je daarom doen denken aan het gevoel van schoonheid en emotie weerspiegelen. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat de foetus muziek herkent dat het in de baarmoeder heeft gehoord.

Lees ook:
10 tekenen dat de bevalling niet lang meer op zich laat wachten
Zwangerschapsjeuk: wat is het en wat kan je eraan doen?
Ziekenhuistas: wat moet je meenemen als je gaat bevallen?
Checklist: wat moet er zeker op je geboortelijst staan?
De verschillende soorten weeën en hoe ze te herkennen
7 dingen die niemand vertelt over je lichaam na de bevalling

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Een bevallingsplaylist: zo stel je er zelf een samen
Sluiten