Extern 30 Apr 2019 Paulien

7 domme dingen waar je als koppel sowieso ruzie over krijgt met een baby

Potjandorie, je zag jullie tijdens je zwangerschap al helemaal samen zitten op de bank met jullie zoete baby. Samen op jullie roze wolk, genieten van die kleine voetjes, dat prachtige snuitje en dat eerste lachje. Het leek je zó romantisch en gezellig! Valt dát even tegen.

Want hoe romantisch het ook leek van tevoren, een baby in huis blijkt in de praktijk vooral best wel vermoeiend te zijn. Geeft niks – het is tenslotte een fááááse. Maar vermoeidheid betekent ook humeurigheid. En elkaar af en toe flink afkatten. Gewoon, omdat je je moeilijk op je baby kan afreageren. Waar jullie dan vooral over kibbelen?

Wie er het meeste slaap achter zijn of haar kiezen heeft

Want jij vindt dat jij wel een nacht doorslapen op de zolderverdieping hebt verdiend. Maar hij vindt dat hij juist wel even een nachtje mag bijkomen – hij moet tenslotte morgen weer werken. “Alsof ik thuis heel de dag ‘Temptation Island’ zit te kijken ofzo!” Herkenbaar?

ruzie

Wie er het meest doet in huis

Hij vindt dat hij jou ‘heel goed helpt’, terwijl jij denkt: helpen? Alsof jij manager huis & gezin bent! Voor zover jij weet hebben jullie samen – we herhalen: sámen – besloten om voor een kindje te gaan. Waarom lijkt het dan alsof jij de primaire verantwoordelijke bent om jullie baby in leven te houden?

De hoeveelheid – of laten we zeggen: geringe hoeveelheid – seks die jullie hebben

Hallo, mag je éffe herstellen daar beneden? De hechtingen zijn nog niet eens opgelost of meneer staat alweer te springen. En trouwens, als je een bed ziet wil je toch alleen maar slapen …

ruzie

De was

Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in je wasmachine, laat maar lekker draaien, steeds meer in die wasmachine, … Ja klinkt gezellig dat deuntje, maar bij jullie in huis is de was momenteel helemaal niet zo’n gezellig onderwerp om over te praten. Met zo’n kleine krijg je onderhand schele ogen van die ronddraaiende wastrommel. En ja, kan hij niet even een keer checken of de wasmand misschien hoognodig geleegd moet worden?

Wie ’s nachts opstaat voor de baby

‘Ja, ga jij nog maar een keer, ik heb morgen een belangrijke presentatie!’ ‘Ja maar ik ben vorige nacht ook al een uur in de weer geweest!’ Ken je dat? Dat je middenin de nacht gaat kibbelen wie er uit moet, terwijl jullie baby ondertussen op standje luchtalarm staat?

ruzie

Zijn gesnurk

Ligt je baby eindelijk zoet in zijn bed te slapen nadat je er drie keer uit bent geweest op drie uur tijd, ligt er naast je iemand te zagen alsof er een heel oerwoud omgekapt moet worden. En nee, jij hebt even niet het geduld om hem zachtjes en subtiel op z’n gesnurk te wijzen.

De eeuwige rommel in huis

Een baby in huis betekent: speelgoed over het hele laminaat verspreid, drie hydrofieldoeken per vierkante meter en speentjes in alle uithoeken van de woonkamer. Nu blijkt dat meneer zijn smetvrees gecombineerd met opruimwoede hoogtij viert, waardoor hij elke avond zit te klagen over de rommel in huis. Laat het los en accepteer dat je huis de komende jaren een bende is en dat je dat wel zult overleven.

Lees ook: 7 x inspiratie voor dates die maar een uurtje duren

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
7 domme dingen waar je als koppel sowieso ruzie over krijgt met een baby
Sluiten