Baby 15 Oct 2020 Sofie Van Rossom

Deco-inspo: Dit zijn de nieuwe stylingtrends voor baby- en kinderkamers

Nu de winter voor de deur staat, maken we het lekker gezellig binnen. Ook in de kinderkamer natuurlijk, dus vroegen we aan interieurstylist Laurence Scheyvaerts van L’eau Interior Design of zij voor ons de nieuwste trends kan overlopen.

Feeling

Opmerkelijk aan de collectie van dit seizoen is dat het ‘voelen’ erg aanwezig is. De producten zijn aantrekkelijk om aan te raken: zachte stoffen, wollige tapijten en dekentjes, natuurlijke materialen zoals eikenhout, karton, riet, katoen, linnen. Ook de kleuren zijn erg herkenbaar uit de natuur. Geen felle kleuren, maar zachte, ontspannende kleuren. Gekalkte crèmewitte muren met wat reliëf bijvoorbeeld.

trends kinderkamer
Foto’s: Ferm Living

Dieren

Gezien de natuur een belangrijk item is, kan je je ook inbeelden dat dieren erg aanwezig zijn in allerlei vormen en accessoires. Dit jaar komen de exotische dieren meer aan bod in combinatie met de gekende bosdieren.

trends kinderkamer
Foto’s: Ferm Living

Slaap zacht

Om de ruimte toch de nodige warmte te bieden maken we gebruik van verschillende kwalitatief afgewerkte producten. Kies voor stevige rieten manden om speelgoed in op te bergen en duurzaam speelgoed zoals een knap kribbetje voor poppen. Kamers mogen nu ook uniek zijn en geen massaproductie. Investeren in een dekbedovertrek en deken van hoge kwaliteit is een must.

trends kinderkamer
Foto’s: Ferm Living

Wanddecoratie

Blijf je in dezelfde natuurlijke kleuren zoals wit, bruin en beige, dan kan je de kamer levendig maken door allerlei spulletjes bij mekaar te plaatsen. Maak je niet druk om wat chaos in een kinderkamer. Dat is gewoon een teken van creativiteit. Durf ook te gaan voor een muur met opvallend behangpapier. Dat geeft echt een wauw-effect zodra je de kamer binnenkomt.

trends kinderkamer
Foto: Ferm Living
trends kinderkamer
Foto: Numero 74

Handgemaakt

Voor accessoires mag je ook aan handgemaakte spulletjes denken. Ben je wat creatief? Bij numero74 kan je niet alleen supermooie handgemaakte artikelen vinden, maar kan je ook zelf aan de slag met leuke creative kits.

trends kinderkamer
trends kinderkamer
Foto’s: Numero 74

Voor interieurstyling en bestellingen van de producten op de foto’s kan je contact opnemen met L’eau Interior Design.

Lees ook:
Tips voor de inrichting van een kleine kinderkamer
Geboortelijst: 5 baby-musthaves die wél duurzaam zijn
Lijstje: Dit zijn jullie favoriete baby- en kinderwebshops

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Deco-inspo: Dit zijn de nieuwe stylingtrends voor baby- en kinderkamers
Sluiten