De paashaas trakteert: Recepten met chocolade

Kinderen rapen de eieren, eten hun buikje rond en aan de mama’s dan om de restjes in iets lekkers te draaien. Deze simpele receptjes zijn om duimen, vingers en spatel bij af te likken.

American cookies

biscuits américains

Nodig: 250g tarwebloem, 8g bakpoeder, 120g suiker, 100g geraspte chocolade, 10g cacaopoeder, 1 vanillestokje, 200g boter, 1 ei

  • Meng de bloem, suiker en het cacaopoeder en voeg daarna de boter (in stukjes) toe
  • Roer ook het ei erbij
  • Schraap de zaadjes uit het opengesneden vanillestokje en voeg samen met de geraspte chocolade toe aan het deeg
  • Meng alles goed en giet het deeg uit om een vel vershoudfolie, dat je een half uurtje laat rusten in de koelkast
  • Verwarm intussen de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met een rol bakpapier
  • Rol kleine balletjes van het deeg, schik ze op de bakplaat met wat ruimte tussen, druk ze plat en bak ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn

Chocoladefondue

fondue au chocolat

Nodig: Melkchocolade, pure chocolade, witte chocolade, 6 dl room, marshmellows, chocoladesnoepjes, sprinkles, hagelslag, gehakte noten

  • Smelt de chocolade in aparte kommetjes en roer in elk kommetje wat room onder de chocolade
  • Zet de kommetjes op tafel, rijg de marshmellows op een stokje en dip in je topping naar keuze

Tip: je kan de marshmellows vervangen door fruit voor een iets gezondere versie

Chocoladecups

petit gâteau

Nodig: 150g pure en 150g melkchocolade, 50g boter, 2-3 el speculaaspasta, zout

  • Smelt de chocolade met de boter en bestrijk papieren cakevormpjes met een laagje. Laat even opstijven in de koelkast
  • Vul de vormpjes met wat speculaaspasta, leg daarop wat gesmolten chocolade en laat opnieuw opstijven in de koelkast
  • Werk ze af met een snufje zout en serveer onmiddellijk

Notenpralines

pralines aux noix

Nodig: 200g melk- en 200g witte chocolade, 100g amandelen en 100g pecannoten

  • Verdeel de noten over een ovenschaal en rooster ze goudbruin op 160 graden
  • Smelt ondertussen de chocolade, elk in een aparte kom
  • Dompel de noten met een pincet of vork volledig onder in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier
  • Schuif de bakplaat een kwartiertje in de diepvries of koelkast en bewaar nadien in een afgesloten pot… of eet ze gewoon lekker op!

Wist je dat je chocolade ook kan gebruiken in een gezichtsmasker?

In chocolade met meer dan 70% cacao zitten flavanolen, dat zijn antioxidanten die onze bloedvaten een boost geven. Gewoon 50 gram chocolade laten smelten met een eetlepel olijfolie en een eigeel, aanbrengen op je gezicht en een kwartiertje later afspoelen met warm water. Proeven is toegestaan.

masque au chocolat

In samenwerking met Lidl

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
De paashaas trakteert: Recepten met chocolade
Sluiten