Babynamen 16 Jul 2020 Paulien

De nieuwste trend voor babynamen: Marvel

Nieuwe films en series met superhelden schieten als paddenstoelen uit de grond. De ene vindt dat afschuwelijk, de ander is er zo gek op dat hij zijn baby naar Marvel-personages vernoemt.

Marvel

Marvel is een Amerikaanse uitgever van stripverhalen over superhelden, waaronder Spiderman, Iron-man, Thor, Wolverine, … De populariteit van het merk piekt en dat merk je ook in de babywereld.

Marvel-babynamen

Alsmaar vaker krijgen baby’s een naam van een superheld. Zo werden er in Amerika in 2017 5,833 baby’s met de naam Parker geboren. Weet jij hoe Spiderman in het ‘echt’ heet? Juist ja: Peter Parker.

Ook de vuilgebekte, immer sarcastische Deadpool (aka Wade Wilson) heeft invloed op de Amerikaanse mama’s (of zijn het de papa’s?): 899 baby’s kregen de naam Wade.

We horen je al denken: oké, maar Parker en Wade waren toch al klassieke Amerikaanse namen vóór de hele Marvel-hype? Inderdaad. Maar dat kun je niet zeggen van de naam Loki. De trickstergod die Thor voortdurend het vuur aan de schenen legt, kreeg er in 2017 maar liefst 96 naamgenoten bij in Amerika.

Nog zo’n minder traditionele namen zijn Valkyrie die haar naam nu deelt met 63 baby’s en Hawkeye die 6 koppels inspireerde.

In België scoort de naam Thor heel goed. In het jaar 2018 werden maar liefst 80 jongetjes geboren met die naam.

Andere toppers zijn: Hawkeye, Quill, Rocket, Banner, Pepper, Natasha, Anthony, Bruce, Harley, Lex, Logan, Lois, Lorna, Robin, Storm, Sue en Xavier.

Lees ook: 
De populairste babynamen van 2020 in Vlaanderen tot nu toe
Ziekenhuistas: wat moet je meenemen als je gaat bevallen?
Binnenkijken: Een peuterkamer voor Mattéo
Wanneer, hoe en waar kan je het moederschapsverlof aanvragen?

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
De nieuwste trend voor babynamen: Marvel
Sluiten