Peuter 25 May 2019 Paulien

De leukste vakantiebestemmingen met een peuter

De zomer is in zicht (nu ja, met een beetje verbeelding dan toch) en dat betekent maar een ding: uitkijken naar jullie reis. Met een peuter erbij is het niet altijd makkelijk om een geschikte vakantiebestemming te vinden. Wij zochten in Europa 6 leuke vakantiebestemmingen voor je uit waar je je peuter graag mee naartoe zult nemen!

Vakantiebestemmingen die peuterbestendig zijn

1. Dalkey, Ierland

Een stadje aan zee, op een halfuurtje van het gezellige centrum van Dublin. Heel wat Ierse beroemdheden hebben hier een tweede huisje (zegt genoeg), maar verder is het stadje heel low-key.

In de pubs kun je lekker lunchen en een drankje drinken, terwijl je peuter vriendjes wordt met andere peuters van ouders die precíés hetzelfde idee hadden als jij.

Daarnaast kun je er wandelen langs de zee (perfect voor het middagslaapje) en bezoek je in het centrum kastelen, compleet met acteurs die middeleeuwse inwoners spelen. Zo steekt je kind er nog wat van op ook.

2. Split, Kroatië

Dit stadje aan zee heeft veel speelruimte waar kinderen lekker kunnen ravotten en cafeetjes met menu’s waarop zelfs de meest kritische peuter iets lekkers vindt.

Split is dé plek voor peuters die net leren zwemmen: er zijn tal van kleine strandjes net buiten het stadscentrum. Ook leuk: met een veerboot bereik je makkelijk buureilanden zoals Hvar of Brac.

vakantie met peuter

3. Kopenhagen, Denemarken

Kopenhagen is 100% peutervriendelijk. Veel cafeetjes hebben open speelplaatsen waar je peuter lekker zijn gang kan gaan, terwijl jij en je partner samen eten.

Veel van de leuke restaurantjes in de stad hebben zelfs speciale peutermenu’s. Handig!

Hoogtepunt van Kopenhagen voor peuters: pretpark Tivoli. Het park is niet heel groot, maar heeft veel attracties die voor jullie allemaal leuk zijn.

4. Málaga, Spanje

Aan de zuidkust van Spanje, op 2,5 uur rijden van Madrid, ligt Málaga. Een rustig stadje vol bezienswaardigheden, met een rijke geschiedenis en genoeg activiteiten om je peuter bezig te houden.

Je kunt vanuit een restaurantje kijken naar optredens op straat of met je peuter lekker spelen en picknicken in het grote park.

Bezoek ook zeker het El Candado-strand: een heerlijk strand omringd door leuke restaurantjes én ruimte om een plekje op te zetten voor de dag. Lekker zonnebaden dus.

vakantie met peuter

5. Wenen, Oostenrijk

Oostenrijk in de zomer? Jawel! Wenen is bij uitstek de stad om op een rustig tempo te ontdekken. Ideaal dus voor een vakantie met een peuter.

Op ongeveer elke hoek van de straat heb je schattige én statige koffiehuizen waar ze de lekkerste broodjes en gebakjes serveren. Na een korte wandeling is het dus zeker alweer tijd voor een tussenstop: croissantje voor je peuter, lekkere punt sachertorte voor jezelf. Wat wil je nog meer?

Ook niet geheel onbelangrijk: de brede stoepen en de groene ruimtes maken van Wenen een peuter-proof stad die je perfect te voet kunt ontdekken.

6. Het Gardameer, Italië

Misschien ben je hier al eens geweest zonder kinderen, maar ook mét wil je een bezoekje brengen aan dit prachtige meer. Peddel wat rond met een bootje, ga naar familiepark Gardaland of neem je peuter mee naar een van de grote speelterreinen.

Geen zin in de drukte van een grote stad en echt even aan ontspanning toe? Dan is Lago di Garda de plek voor jou.

 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
De leukste vakantiebestemmingen met een peuter
Sluiten