Peuter 18 Mar 2020 Sofie Van Rossom

De leukste educatieve apps voor peuters (vanaf 2 jaar)

Uiteraard moet je de schermtijd van je peuter beperken, maar als hij dan toch even de tablet krijgt, kies je maar beter voor een app die goed is voor z’n ontwikkeling. Zoals deze bijvoorbeeld.

Bimi Boo Kids

Bimi Boo Kids heeft een hele reeks apps. De ene focust op vormen en kleuren, een andere op cijfers, in nog een andere kan je peuter zelfs piano leren spelen, maar wij verkiezen ‘Peuterspellen voor 2-5-jarigen’ waarin basisvaardigheden worden aangescherpt. Denk maar aan hand-oogcoördinatie, fijne motoriek, logisch denken en visuele waarneming.

Fundels

Prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier: via teken-, speel- en doe-activiteiten, op maat van kinderen vanaf 2 jaar. Je kan bij Fundels momenteel 15 gratis prentenboeken openen, al heb je wel een bibliotheekkaart nodig om te registreren.

Tiny Hands

Tiny Hands heeft een reeks Engelstalige apps, maar de oefeningen spreken voor zich: van groot naar klein rangschikken, dingen sorteren, kleuren herkennen… Zo’n 5 euro om de app volledig te unlocken, maar volgens veel mama’s absoluut z’n prijs waard.

Nijntje Educatieve Spelletjes

Nijntje Educatieve Spelletjes bevat 28 educatieve spelletjes voor peuters en kleuters. Puzzels en doolhoven, geheugenspelletjes, visuele en muziekspelletjes enzovoort. De app kost 5,99 euro, maar biedt wel uren en uren speel- en leerplezier. Niet aan een stuk, uiteraard.

Thuis bij Muis

Thuis bij Muis is een interactieve voorleesapp voor 2-jarigen met, geef toe, toch wel de leukste naam uit de rij. De verhalen in de app zijn ingesproken, maar je kan ze ook zelf voorlezen natuurlijk. Zo gaat Muis pannenkoeken bakken, zich verkleden, buiten spelen met Beer… De app kost 3,59 euro, maar er komt wel regelmatig een nieuw verhaaltje bij.

Jop

Jop maakt heel wat mee, verspreid over verschillende apps die zowel helpen bij de ontwikkeling als bij het aanbrengen van structuur: ‘Jop gaat slapen’ maakt het avondritueel plezanter, ‘Jop gaat eten’ betrekt je peuter bij het hele proces van eten kopen tot eten koken en de tafel afruimen. Educatief gezien zijn ‘Jop’s Puzzels’ en ‘Jop zoekt dezelfde’ het interessantst. Ook Jop vraagt enkele euro’s voor zijn digitale diensten, en terecht.

Kikker

Ook Kikker wordt de komende weken vriend aan huis, ín huis. Drie spelletjes kan je gratis uitproberen (Memo, Connect en Puzzelen) in verschillende niveaus, en als je meer wil spelen, betaal je een kleine som om alle spelletjes te ontgrendelen.

Lees ook:
Apps die de taalontwikkeling bij je kindje te stimuleren
Hoe wakker je interesse voor boekjes aan bij kinderen?
9 cadeautips voor als je je kleintje geen speelgoed wil geven
Hoe ga je best om met woede-uitbarstingen, huil- en driftbuien bij je kind?
Wat als je kindje bang is in z’n kamer? Slaapcoach Nathalie geeft raad
Stoppen met tutje? ‘Denk als je peuter/kleuter’

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
De leukste educatieve apps voor peuters (vanaf 2 jaar)
Sluiten