Extern 10 Jun 2022 Sofie Van Rossom

De 4 soorten papa’s en wat te kopen voor hun vaderdag

Naast de was, de plas, de kinderen, de job en de vriendinnendates nog tijd vinden voor een cadeau voor vaderdag? The struggle is real. En voor wie kindjes heeft, ook wel wat overbodig als je ’t ons vraagt, want knutselen zij niet wat in elkaar op school of in de crèche? Wie daarnaast per se toch nog wat wil geven, hoeft niet te panikeren. Kijk gewoon onder welk dak jouw man best past, de cadeautip hebben we in de garage geparkeerd.

1. De mancave

Jouw man geniet van family time, gaat naar de bakker op zondag en helpt (behoorlijk goed) mee in het huishouden, zolang hij maar van tijd tot tijd wat me-time krijgt om te gaan sporten. Of nog beter: quality time met zijn vrienden. Een bruine kroeg, een dartsbord en enkele trappisten, meer heeft hij niet nodig.

Cadeautip: Sportuitrusting, grappige gadgets, speciale biertje

2. Het magazijn

Deze manly man is een bezige bij. Hij steekt graag de handen uit de mouwen en gaat ook in het weekend graag klussen. Helaas meestal bij vrienden en familie, waardoor de to do-lijst die jij voor ogen had, maar zelden een vinkje krijgt. Alle kinderen hebben ‘m graag, en hij neemt ze dan ook maar al te graag op sleeptouw. De rugzak voor onderweg? Die maak jij best klaar.

Cadeautip: Werkgereedschap, stoere gadgets, vintage (afgedankt) item om op te knappen

3. Het all-in hotel

De kakapampers schuift hij door naar jou en ook het huishouden komt op jouw bord terecht. Je vraagt wel vaak of hij niet wat meer kan helpen, maar stiekem doe je ’t toch liever zelf, omdat het dan tenminste góed gedaan is. Of toch op de manier die jij verkiest. Anyway, dat maakt dat hij meer vrije tijd heeft om met de kindjes te spelen. In jouw ogen soms een beetje te wild, ook zelden educatief verantwoord, maar altijd enorm dikke fun.

Cadeautip: Een avontuurlijk uitje om mee uit te pakken, zoals een slipcursus, helikoptervlucht, een of andere 4D-simulator…

4. De gezinswoning

Jouw man is geregeld weg, voor het werk of naar vrienden, maar komt ook heel graag thuis en dan nog liefst op een deftig uur. Zijn schoenen zet hij netjes in de kast en hij weet zelfs de stofzuiger staan. Hij geniet ervan om bij zijn gezin te zijn en voelt zich pas echt goed in z’n vel als jullie ook gelukkig zijn.

Cadeautip: Gezinsuitstap, zelfgemaakt fotoalbum, ‘beste papa’-gadgets

Lees ook:
Brief aan papa’s en mee-ouders: ‘Neem een foto’
Waarom we gerust (af en toe) mogen vloeken in het bijzijn van kinderen
Deze papa maakt herkenbare cartoons over het vaderschap
De beste babyhacks voor jonge ouders

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
De 4 soorten papa’s en wat te kopen voor hun vaderdag
Sluiten