COLUMN. Zou ze me wel leuk vinden?

“Een jaar nadat mijn vriend en ik voor het eerst kusten woonden we samen, met zijn dochtertje er bij. Dat er voor ieder van ons veel veranderde in dat jaar is een understatement. Zij kreeg een plusmama, ik een plusdochter en mijn vriend moest het plots zien te redden met twéé vrouwen in huis. Arme man.

Zolang we aan het daten waren bleef zijn dochter op het achterplan – op restaurant gaan is nu eenmaal wat minder romantisch met een kind aan tafel. Toen stilaan duidelijk werd dat we met elkaar verder wilden, moesten we een gaatje prikken in onze verliefde bubbel om ruimte te maken voor haar. Voor mij, een kinderloze twintiger, was dat voer voor slapeloze nachten. Mijn leven zou overhoop gehaald worden, en bovendien was er de mogelijkheid dat het kind me niet eens leuk zou vinden. Dat laatste viel gelukkig mee.

“De knoop in mijn maag ontwarde zich voorzichtig.”

We hielden de kennismaking casual. Geen ‘dit is de nieuwe partner van papa’, wel een uitstap naar het park en een filmavond. Op een middag na school ging ik haar – met een knoop in mijn maag – mee ophalen. Haar papa had al een paar keer verteld over een hele toffe vriendin van hem en toch keek ze vreemd op toen die vriendin mee aan de schoolpoort stond. Met z’n drietjes fietsten we naar het park, ik weet nog hoe ik achteraan reed en haar als een klein eendje achter papa’s fiets zag peddelen.

We speelden tikkertje en kozen daarna het grootste stuk chocoladetaart uit de vitrine van een koffiezaak om de hoek. De blikken van ‘gaat goed hé’ die mijn lief en ik uitwisselden, zag zij niet omdat ze het te druk had met de berg chocolade op haar bord. De knoop in mijn maag ontwarde zich voorzichtig.

De volgende stap in ons snode plan was een filmavond. Ik zou komen babysitten en we legden ons languit op bed met Disney’s Zootopia, een film die zij al vijf keer gezien had en ik nog nooit. Een dapper konijn huppelde rond op het scherm terwijl ik voelde hoe zij schalkse blikken op mij wierp. Het konijn redde de boel in de film, maar de echte held van de avond was ik, toen ze wat langer mocht opblijven. Ssst, niet tegen papa zeggen!”

Elke (29) droomde van een kind en kreeg er een … van iemand anders. Op Minimi vertelt ze maandelijks over haar ervaringen als plusmama. 

Lees ook:
COLUMN. Het gaat meer over de ‘plus’ dan over de ‘mama’
COLUMN. Ik kreeg een kind… van iemand anders 

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
COLUMN. Zou ze me wel leuk vinden?
Sluiten