COLUMN. Ik kreeg een kind… van iemand anders

Al sinds ik een jaar of vijftien was wist ik het zeker: ik zou kinderen krijgen en liefst van al een heleboel. Naar verwachting zouden ze mijn haarkleur hebben, van geschiedenis en van lezen houden en minstens zo enthousiast zijn over eten als ikzelf. Het liep, zoals zo vaak, een beetje anders dan voorzien. Een man om die kinderen mee te krijgen vond ik gauw genoeg: hij kwam aanwaaien, maakte me aan het lachen en bleef. Kleine kanttekening: hij hád al een kind.

Dat ontlokte bij vrienden en familie een frons en heel wat goedbedoeld advies dat duidelijk maakte dat ik er maar niet aan moest beginnen. Advies dat mijn leven ongetwijfeld een stuk gemakkelijker gemaakt had en dat ik toch in de wind sloeg. Niet omdat ik het zoveel beter wist: ik moest gewoon altijd lachen met die man en kon me niets anders voorstellen dan dat ik voor altijd bij hem zou blijven, met kind en al. Wie weet hoeveel mensen er op gewed hadden dat onze verliefdheid wel zou overgaan, maar nu, een jaar of vier later is hij er nog steeds.

In ons huis is er één kamer waar Elsa en Anna het dekbed sieren, waar de unicorn-nachtlampjes immer schijnen en waar er altijd wel een legoblokje rondslingert waar we beurtelings op trappen. De helft van de tijd is die kamer leeg en zo zijn er nog wel wat dingen die ik me anders had voorgesteld van het moederschap. De haren van mijn plusdochter zijn veel mooier dan de mijne, ze houdt helemaal niet van geschiedenis en lezen doen kinderen überhaupt niet meer. Maar ze springt wel meteen recht van haar stoel wanneer ik thuiskom, geeft me een verpletterende knuffel en vraagt dan: wat gaan we vanavond eten? Meer heb je soms niet nodig om je mama te voelen.

Elke (29) droomde van een kind en kreeg er een … van iemand anders. Op Minimi vertelt ze maandelijks over haar ervaringen als plusmama.

Lees ook: COLUMN. ‘En plots was hij weg’

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
COLUMN. Ik kreeg een kind… van iemand anders
Sluiten