Zwangerschap 14 Jul 2019 Paulien

Deze celebrities spreken openlijk over hun miskraam

Een positieve zwangerschapstest is vaak reden tot vreugde, maar zelfs dan kan het spijtig genoeg nog mislopen. Voor velen is dat risico op een miskraam een argument om hun zwangerschap nog even stil te houden. Deze celebrity’s spraken openlijk over het verlies van hun ongeboren kind. 

Beyoncé

In de documentaire Life Is But A Dream’ uit 2013 vertelt Beyoncé openhartig over haar miskraam. Een paar jaar voor de geboorte van dochter Blue Ivy was Beyoncé zwanger van haar eerste kindje. In de documentaire vertelt ze over de eerste echo, en omschreef ze het geluid van de hartslag van haar baby als ‘het mooiste geluid dat ze ooit had gehoord’.

Op een tweede echo was er echter geen hartslag meer te horen. Het nummer ‘Heartbeat’ hielp de wereldberoemde zangeres om haar verlies te verwerken. Inmiddels zijn zij en haar man Jay-Z de trotse ouders van Blue Ivy en de tweeling Rumi en Sir, die via IVF ter wereld zijn gekomen.

Pink

Voordat Pink in 2010 beviel van dochter Willow had ze al een miskraam gehad. Dit was voor Pink aanleiding om haar tweede zwangerschap relatief laat wereldkundig te maken bij Ellen DeGeneres, waar ze ook sprak over haar eerdere zwangerschap. Na Willow verwelkomde Pink samen met haar man Carey Hart ook zoon Jameson Moon in 2016.

Over de bevalling van Willow zei ze: “Ik was gewoon heel nerveus, ik had voordien al een miskraam gehad.” Daarnaast legt ze uit dat het lied ‘Beam Me Up’ voor haar een manier was om de miskraam te verwerken. Enkele lyrics uit dat lied worden nu ineens een stuk helderder: ‘Just beam me up, give me a minute, I don’t know what I’d say in it. I’d probably just stare, happy just to be there, holding your face.’

Michelle Obama

In haar autobiografie Becoming uit 2018 deelt Michelle Obama de frustratie en het leed rondom haar kinderwens met man Barack Obama. Een zwangerschap leek niet te lukken, ondanks het feit dat er geen duidelijke reden voor werd gevonden. Na verloop van tijd werd Michelle toch zwanger, maar die eerste zwangerschap liep uit op een miskraam. Na deze verdrietige ervaring zochten Michelle en Barack hulp bij een fertiliteitsarts en werden dochters Malia (1998) en Sasha (2001) geboren.

Gwyneth Paltrow

Na de geboorte van dochter Apple en zoon Mozes, was Gwyneth een derde keer zwanger. Maar die zwangerschap eindigde na behoorlijk veel complicaties uiteindelijk met een miskraam. In een interview met The Mail vertelt de actrice dat haar kinderen graag nog een broertje of zusje wilden, maar dat de periode rondom de miskraam fysiek en mentaal zodanig zwaar was dat zij en (inmiddels ex-)man Chris Martin het bij twee kinderen hebben gehouden.

Lily Allen

#TBT 🙆🏻

18.8k Likes, 324 Comments – Likes Feedback. All The Time (@lilyallen) on Instagram: “#TBT 🙆🏻”

Lily Allen sprak in 2014 met The Sun on Sunday over haar miskraam op zes maanden in 2010.

“Het was verschrikkelijk en iets wat ik zelfs mijn ergste vijand niet zou toewensen. Ik hield mijn kind vast en het was werkelijk verschrikkelijk en pijnlijk – een van de moeilijkste dingen die iemand kan overkomen … Ik ging bijna dood. Maar ik was verdoofd en het kon me niet schelen. Ik had net mijn baby verloren en dat reflecteerde hoe verdoofd ik me voelde.”

“Je leert er wel mee omgaan, maar het is niet iets waar je overheen geraakt.”

Lees ook: “Dit leerde ik van koppels die een miskraam meemaakten”

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Deze celebrities spreken openlijk over hun miskraam
Sluiten