Baby 19 Nov 2020 Sofie Van Rossom

Cadeautip: Speelgoed dat ‘meegroeit’ met je kindje

Een nieuwe lading speelgoed telkens als je kindje wat heeft bijgeleerd? Hoeft helemaal niet, zegt Emilie Massez van webshop en overall babyconcept MAEM*, en dus selecteerde ze voor ons 5 basics waar je kleintje mee kan spelen tot hij groot is.

Telbogen

Een speeltje dat al sinds jaar en dag niet uit de kinderwereld weg te denken valt. Het stimuleert niet enkel de fijne motoriek, maar laat hen ook nadenken over hoe je de kralen van de ene kant naar de andere kant kan krijgen. Doordat deze uit hout is vervaardigd, is hij niet stuk te krijgen en kan hij zelfs van generatie op generatie doorgegeven worden. Een telboog kan trouwens al aangeboden worden van zodra je kindje interesse toont in spelen, en als ze groter zijn, komt het van pas om je peuter te ondersteunen bij beginnende rekenoefeningen. Mooie telbogen zoals die van &ME zijn simpel qua vormgeving, rustig van kleur en vooral heel erg tijdloos.

 

Stapelspeelgoed

Als je kindje ongeveer zes maand oud is, kan je stapelspeelgoed aanbieden om de fijne motoriek en de cognitieve ontwikkeling te stimuleren. De basisvaardigheden die geleerd worden door het stapelen, vormen de basis voor complexere taken zoals het gebruik van een schrijfinstrument of om taalvaardigheden te ontwikkelen. De stacking cups van Mushie kan je stapelen van groot naar klein of allemaal netjes in elkaar te steken. Eens je kindje groter is, kunnen de potjes van pas komen om met aarde te spelen in de tuin, kastelen bouwen in het zand of simpelweg om te ploeteren in bad.

Inlegpuzzels

Het juiste vormpje in het juiste vakje zien te krijgen, is een heel avontuur. Het helpt kleintjes om uit te proberen, te missen, te verbeteren en uiteindelijk hun doel te behalen, goed voor hun doorzettingsvermogen, concentratie én zelfstandigheid. LisLis heeft een hele mooie inlegpuzzel ontwikkeld die meegroeit met je mini. De vormen zijn namelijk zodanig ontworpen dat ze nadien als balanceerspel kunnen dienen. Je speelt het individueel of met de hele familie. Uniek, duurzaam en natuurlijk speelgoed waar geen leeftijd staat. Én ohja, bij deze set zit nog met een prachtig geïllustreerd kijkboekje.

duurzaam speelgoed

Rammelaars

Op en top babyspeelgoed, want het leert je kindje het ‘oorzaak en gevolg’-principe: Ik schud met mijn handje en het ding maakt geluid. De rammelaars van Lislis zijn ontwikkeld voor de minihandjes en stimuleren het grijpen en het vasthouden. Ze zijn gemaakt uit mooi, ecologisch eiken- en esdoornhout waardoor elk stuk uniek is. Door de simpliciteit zijn het stukken die nooit gedemodeerd geraken. Eens je kindje groter is, kunnen de rammelaars gebruikt worden als muziekinstrument.

Trekspeelgoed

Of je kindje nu z’n eerste stapjes zet of al het hele huis rondrent, trekspeelgoed is altijd een topper geweest voor kleine ontdekkingsreizigers. Het helpt ze met hun grove motoriek en stimuleert hun coördinatie. Net voor die kleine avonturiers ontwikkelde The wandering workshop the boat & cloud pull: een mooi én stijlvol trekspeeltje, die stuk voor stuk handgemaakt en handgeschilderd worden op het idyllische eiland Kreta. Als je kind het trekkertje uiteindelijk toch ontgroeid is, kan het nog altijd dienen als decoratie in de kinderkamer.

*MAEM is een ‘one stop for all’-concept voor aanstaande ouders. Je kan er terecht voor het leggen van je geboortelijst, ontwerpen van je geboortekaart & doopsuikers, organisatie van je baby-event en styling van de babykamer. Dit alles gecombineerd met een webshop.

Lees ook:
Kan een kind te veel speelgoed hebben (en daardoor minder spelen)?
Waarom spelen met je baby zo belangrijk is
Wat kan een osteopaat doen voor jouw baby?
Taalontwikkeling: van babybrabbels tot volzinnen

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Cadeautip: Speelgoed dat ‘meegroeit’ met je kindje
Sluiten