Peuter 25 Feb 2022 Sofie Van Rossom

Buitenspeeltip: 7 leuke speelbossen in Vlaanderen

Zoek je nog een leuke activiteit voor de vakantie? In deze 7 speelbossen kunnen de kinderen zich uren uitleven. Elke van Sunkissed.be testte de speelbossen met haar 2-jarig zoontje.

Het Joekelbos in Oudsbergen

Met zijn 12 hectare is dit het grootste speelbos van België. Aan de start van het speelbos kan je kiezen voor de korte route van 0,8km of de lange route van 2km. De verschillende speeltuigen staan verspreid langs de wandelroutes. Zo kom je een klimberg, een schommel, een steltenparcours en een waterpomp tegen. De kids kunnen zich volledig uitleven, want in het hele bos mogen ze de wandelpaden verlaten. Kies je voor de lange route? Dan loop je ook over een Duin. Heel leuk om daar te picknicken of in het zand te spelen.

De Prettige Wildernis in Gent

Deze natuurspeeltuin is een klein paradijsje voor de kinderen. Ze kunnen zich volledig uitleven op de boomstammen of het touwenparcours volgen. Daarnaast kunnen de kids ook hutten bouwen in de bossen rond de natuurspeeltuin. De Prettige Wildernis maakt deel uit van het Sint-Baafskouterpark en is een mooi park om te wandelen. Zijn de kinderen nog niet uitgespeeld? Wandel dan even tot aan zwembad Lago Gent Rozebroeken, want daar is ook nog een speeltuin te vinden.

’t Vossenhol in Bertem

Een houten wip, boomstammen, een touwenparcours, een glijbaan en een klimmuur. Dit zijn maar enkele speeltuigen die de wandeling doorheen het bos avontuurlijk maken voor de kids. Naast heel veel verschillende natuurlijke speeltuigen, vind je in ’t Vossenhol ook een grote en leuke speelweide. Ideaal om op een dekentje te picknicken, met een bal te gooien of een spelletje te spelen.

Blaasveldbroek in Willebroek

In het Blaasveldbroek kan je een 2km lange Beverwandeling maken met de kinderen. Onderweg kom je een speelweide en het speelbos tegen. De kids kunnen ravotten op de zandberg, spelen met de waterpomp en met natuurlijke instrumenten muziek maken. Het leukste aan het otter- en bevereiland? Over een boomstammenparcours lopen! De boomstammen liggen over het water en over elkaar, plezier verzekerd!

Wonderbos in De Haan

Het Wonderbos ligt midden in de Duinbossen in de Haan. Je kan er mooie wandelingen maken en de kids kunnen er op zoek naar de bosmannetjes en de kabouters. Onderweg kom je enkele leuke doe-opdrachten tegen.

Drongengoed in Ursel

Dit speelbos ligt midden in het Drongengoedbos, het grootste aaneengesloten bos van Oost-Vlaanderen. De kinderen kunnen in dit sprookjesbos op zoek naar de kabouters, paddenstoelen en dieren. Daarnaast kunnen ze zich volledig uitleven op het hindernissenparcours en kunnen ze op bezoek bij de kabouters in het kabouterhuisje.

Everzwijnbad in Oud-Heverlee

Het Everzwijnbad is een echte topper. Naast de natuurlijke speeltuigen, kunnen de kids zich ook amuseren met een reuzenmikado of een spelletje boomschijfrollen spelen. Het speelbos ligt midden in het Meerdaalwoud. Je kan het dus combineren met een mooie wandeling in het bos en picknicken aan één van de picknicktafels onderweg. Een aanrader voor groot en klein!

Lees ook:
Onderzoek bewijst: tweede kind mat ons af
9 musea om met kleine kinderen te doen
5 tips voor de volgende uitstap met je peuter
Een baby en peuter in huis? Deze 5 spelactiviteiten kunnen ze samen doen!

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Buitenspeeltip: 7 leuke speelbossen in Vlaanderen
Sluiten