Peuter 23 Dec 2019 Paulien

Samen koken: kerstboom van bladerdeeg met lekkere vulling

De feestdagen zijn in aantocht. Gezellig samen kerstfilms kijken, cadeautjes onder de boom en een heleboel lekker eten. Ben jij een echte keukenprins of -prinses? Ga dan eens samen met je peuter aan de slag en maak deze kerstboom van bladerdeeg!

Eten doe je met je mond, maar peuters doen dat ook heel vaak met hun ogen. Probeer hen daarom eens dit plaatje van een gerecht voor te schotelen.

Ingrediënten

  • 2 pakjes bladerdeeg (cirkelvormig)
  • 1 eigeel
  • 300 g tapenade naar keuze
  • geraspte kaas voor de afwerking

Zo maak je een kerstboom van bladerdeeg

Leg de eerste rol bladerdeeg open op een stukje bakpapier. Je kan er eventueel nog eens met een deegroller overheen rollen. Snij zelf een kerstboomvorm uit het stuk bladerdeeg. Dat is een grote driehoek op een dun stammetje.

Besmeer de kerstboom met je favoriete tapenade, daar kan je peuter je alvast mee helpen. Bij Lidl vind je in het koelvak een leuk assortiment tapenades. Als je echt niet kan kiezen kan je ook elke helft een ander smaakje geven.

Leg de tweede cirkel bladerdeeg bovenop de besmeerde kerstboom en snij daar dezelfde kerstboom uit. Je kan de lijntjes van de onderste laag makkelijk volgen.

Maak aan weerszijden van de kerstboom inkepingen die net niet to het midden van de boom reiken. Maak er ongeveer 10 per kant, dit zijn de takjes van je kerstboom.

Nu begint het leuke werk. Draai elk ‘takje’ dat je net gesneden hebt, spiraalgewijs rond zijn as. Doe dit wel voorzichtig, zodat de takken niet afbreken.

Geef je kleintje een kwastje en laat hem of haar de kerstboom insmeren met eigeel. Zo krijgt-ie een mooie, bruine kleur in de oven. Je kan de kerstboom ook nog bestrooien met wat geraspte kaas.

Bak de kerstboom 20 minuten in een voorverwarmde oven van 210 °C. Laat een beetje afkoelen en dan kan je beginnen smullen!

Liever zoet?

Ben je nog op zoek naar een leuk dessertje? Dan werkt dit recept ook perfect. Vervang de tapenade door choco en bestrooi de kerstboom als ie gebakken is met wat poedersuiker.

In samenwerking met Lidl

Het beste van Minimi.be in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Samen koken: kerstboom van bladerdeeg met lekkere vulling
Sluiten